S-a stins din viață mama din Botoșani care a dat naștere primelor siameze născute în România

Mama din Botoșani care a dat naștere primelor siameze născute în România s-a stins din viață săptămâna trecută, Membrii familiei acesteia au confirmat decesul Elenei Boaru, femeia care a născut două fetițe care împărțeau același corp.

Elena Boaru a fost înmormântată, sâmbătă, în orașul în care a trăit toată viața, Bucecea.

Nașterea, în iulie 1982, a două fetițe siameze la Botoșani i-a înmărmurit pe români. Era pentru prima oară în țara noastră când se auzea despre un astfel de fenomen. Și pentru lumea medicală era o premieră. Conducerea de atunci le-a dorit dispărute. Lina și Gherghina Boaru, în prezent.

Lina și Gherghina Boaru sunt primele siameze care au reușit să supraviețuiască operației de separare, care a durat 14 ore și a fost extrem de dificilă. Norocul lor a purtat două nume: Elena Boaru, mama lor, care le-a îngrijit exact după cum au informat-o medicii, și Gabriel Ionescu, un chirurg pediatru din Iași, care avea o cunoștință la un spital din Elveția, din Lausanne. Timp de 6 luni, cei doi s-au luptat cu birocrația și statul român pentru a primi aprobare să le ducă și să le opereze acolo.

În 2014, Gherghina, una dintre fete, s-a stins pe patul unui spital după o lungă suferință cu o boală necruțătoare, cancerul.

Lina Boaru trăiește în orașul natal, Bucecea.

Prima mare societate din Botoșani care iese din insolvență. Poate participa la orice licitație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *