Fată trimisă acasă de la Spitalul de Copii Botoșani pe motiv că nu are nimic, diagnosticată cu apendicită acută câteva ore mai târziu. „O doamnă „doctor” plictisită, probabil proaspăt trezită”

O fată din municipiul Botoșani a fost dusă de mama ei, luni, 6 martie, la Spitalul de Copii, după ce aceasta s-a plâns că îi este rău o noapte întreagă. Femeia a cerut ajutorul unui medic de la Urgențe, iar în urma unui control superficial acesta ar fi trimis-o acasă pe fată pe motiv că nu are nimic. Culmea, la câteva ore diferență, mama fetei, văzând că aceasta în continuare se plânge de dureri, a dus-o la un centru privat și așa a descoperit că aceasta avea apendicită acută.

Iată ce a povestit mama fetei:

„”Mami, ma doare burtica!” – și de aici încolo urmează filmul indiferenței, incompetenței, dezumanizarii…luni, 6 martie, seara, fetița mea, Thea mea cea curajoasă și deloc sensibilă la durere, mi-a spus că o doare burtica. Nimic îngrijorător, deocamdata, însă, pe parcursul nopții durerile devin insuportabile, nu cedează la simptomaticele obișnuite, apar greața și vărsăturile, moment în care decid să o vadă un medic.

Astfel : 4.30 dimineața, Spitalul de Pediatrie Botoșani- Urgențe – o doamnă „doctor” plictisită, probabil proaspăt trezită ( din somn, că din altele nu cred că se va trezi vreodată) nu e prea interesată de ce suntem pe acolo, îi explic că am amânat cât am putut „întâlnirea”, vreau să-i spun ce are copilul, ce i-am administrat și când, care e frecvența vărsăturilor…nu-mi dau seama dacă mă aude sau nu, așa că insist și îi explic că sunt acolo pentru a elimina un diagnostic ca apendicita, îmi aruncă o privire arogantă și tăioasă, dar se hotărăște totuși să palpeze abdomenul fetiței. Din nou, filmul e surdo-mut, intervin și îmi întreb copilul „te doare?” , moment în care doamna „doctor” are în mod miraculos voce, așadar îmi spune „Întrebările trebuia să le puneți acasă, doamnă, nu să veniți aici, DEGEABA!

Consultația durează 7 minute, plecam cu o recomandare de Debridat, Motilium și asigurarea fermă și „avizată” că nu e apendicită. Asigurare certificată doar de încrederea în sine a doamnei doctor și nu de vreo ecografie abdominală, analiza de sânge, alte investigații sau măcar o anamneza corecta! Ne întoarcem acasă! Durerile nu cedează deloc, dimpotrivă, starea copilului se înrăutățește considerabil. Alerg disperata spre cel mai apropiat centru privat, solicit urgent o ecografie abdominală, găsesc empatie, înțelegere și profesionalism și primesc observația de APENDICITA ACUTA, apendice cu dimensiuni mai mari decât dublul normalului.

Revin la urgente, altă doamnă doctor, mult prea vocală de data asta, îmi spune să tac pentru că „o doare capul”, dar că îmi înțelege totuși durerea că și dumneaei și-a pierdut ambii părinți. Poftim, doamna doctor?!?? Solicit urgent un chirurg și de aici se schimbă cumva în bine toate datele, doar ca se schimbă și diagnosticul de la 4.30 dimineața. Nu numai că era apendicită acuta, avea deja reacție peritoneala! Revin la chirurgie, unde o echipă de medici tineri sunt clar de alt calibru, mult superior celor care și-au bătut joc de copilul meu până aici”.

Femeia o acuză pe angajata Spitalului de Copii care a consultat-o pe fiica sa că a fost superficială, incompetentă și fără umanitate.

De ce un medic pediatru nu știe ca orice copil care este purtător de apendice, cu durere abdominală ar trebui suspectat și investigat pentru apendicită ? De ce și până când trebuie să suportam răutatea ucigașă, aroganța și vorbitul de sus al unor medici deranjați că te afli acolo, că pui întrebări, că vrei explicații? Ce s-ar fi întâmplat dacă eu nu mi-as fi dat seama că fetița are nevoie urgenta de o ecografie abdominală? Sper ca răspunsurile la întrebările mele, durerea mea spusa public aici și sigur că și acolo unde sunt reglementate astfel de lucruri, sa ajute orice copil și orice mamă și sa ii ferească de astfel de specialiști!”, a spus femeia, care a făcut anunțul în mod public, pe rețelele de socializare.

One thought on “Fată trimisă acasă de la Spitalul de Copii Botoșani pe motiv că nu are nimic, diagnosticată cu apendicită acută câteva ore mai târziu. „O doamnă „doctor” plictisită, probabil proaspăt trezită”

  1. pai acel medic dece nu este cercetat acum? am înțeles ca odată aveau salarii foarte mici…odată. acu iau 200 mil …și degeaba…nesimțire curata.sunt câteva doctorițe tinere la pediatrie la Bt ..repede dau ochii peste cap dacă îți dai cu părere… ca orice părinte. Când se merge la BT la.pediatrie treb arata reportajul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *