Aproape 1,3 milioane de lei pentru restaurarea unei biserici din judeţul Botoşani

Aproape 1,3 milioane de lei au fost alocaţi pentru restaurarea unei biserici din judeţul Botoşani. Este vorba de biserica de lemn „Sfinţii Voievozi” din comuna Băluşeni, care este inclusă pe Lista monumentelor istorice.

Primăria Băluşeni a lansat licitaţia pentru stabilirea firmei sau firmelor care vor face proiectarea şi execuţie lucrărilor pentru obiectivul „Restaurarea Bisericii de lemn Sfintii Voievozi din comuna Baluseni, judetul Botosani”. Valoarea estimata este de 1.294.880,84 lei fara TVA.

Biserica cu hramul „Sfinţii Voievozi“ din satul Băluşeni poartă în spate peste două veacuri şi jumătate de istorie. Construită în mijlocul satului Băluşeni, în incinta vechiului cimitir, bisericuţa ridicată la 1740, de către Ioan Başotă, încântă şi astăzi prin eleganţă şi simplitate. Bisericuţa este construită din bârne de ştejar, acoperită cu şindrilă. Are dimensiuni reduse şi se remarcă lipsa turnului. Este în formă de cruce.

Unele reparaţii le face în 1952 preotul Simion Alexandrovici, iar preotul Vasile Acatrinei începe reparaţia capitală, care nu e finalizată nici astăzi.

sursa foto: ziarullumina.ro

Un student din Botoșani a obținut medalia de aur, iar alți doi medalia de bronz, la Olimpiada Internațională de Matematică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *