Agresiune în faţa unui bar din judeţul Botoşani. Un tânăr l-a lovit pe altul cu parul în cap. Agresorul şi-a aflat pedeapsa

Un tânăr de 23 de ani din judeţul Botoşani a fost condamnat, joi, în primă instanţă, după ce a agresat un adolescent în faţa unui bar din comuna Suharău. Tribunalul Botoşani a dispus ca Adrian- Mario Drescanu, din localitatea Hudeşti, să stea după gratii şapte ani şi două luni pentru comiterea infracţiunilor de „tentativă de omor” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

De asemenea, el a fost obligat să plătească victimei sale daune morale de 50.000 de euro.

Pe 19 mai 2019, în jurul orei 01.00, botoșăneanul a provocat scandal public pe drumul public din faţa unui bar din comuna Suharău, iar, în timpul scandalului, l-a lovit pe minorul I.M.E. cu un par de lemn în zona capului, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 80-85 zile de îngrijiri medicale, care i-au pus în primejdie viaţa şi i-au cauzat o infirmitate.

Decizia magistraţilor de la Tribunalul Botoşani nu este definitivă. Ea poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Drescanu Adrian – Mario, pentru săvârşirea infracţiunilor de: – tentativă de omor, prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal la pedeapsa de 7 (şapte) ani închisoare şi a pedepsei complementare a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani; – tulburarea ordinii şi lini?tii publice, faptă prev. ?i ped. de art. 371 din Cod penal, la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare. În temeiul art. 38 alin. 2, art. 39 alin. 1 lit. b, art. 45 alin. 3 lit. a Cod penal, contopeşte cele două pedepse principale şi pedeapsa complementară şi aplică pedeapsa cea mai de grea de 7 ani închisoare, pe care o sporeşte cu o treime din cuantumul celeilalte pedepse, urmând ca inculpatul să execute în final o pedeapsă de 7 (şapte) ani şi 2 (două) luni închisoare, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani.

Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal. În temeiul art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce din pedeapsă durata reţinerii de 24 de ore, începând cu data de 19.05.2019, ora 19:30, până la data de 20.05.2019, ora 19:30. În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune ca, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să se procedeze la prelevarea de probe biologice de la inculpatul Drescanu Adrian – Mario, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Obligă inculpatul Drescanu Adrian – Mario să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: – părţii civile Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani suma de 1.756 lei reprezentând daune materiale; – părţii civile Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi suma de 8.358,89 lei, reprezentând daune materiale, precum şi dobânda legală penalizatoare aferentei acestei sume, calculată de la data de 30.07.2019 şi până la data plăţii efective; – părţii civile Ionicescu Marius Eduard, suma de 50.000 euro reprezentând daune morale.

Respinge restul pretenţiilor civile formulate de partea civilă Ionicescu Marius Eduard, ca nefondate. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul Drescanu Adrian – Mario la plata către stat a sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care suma de 250 lei pentru faza de judecată, iar suma de 450 lei pentru faza de urmărire penală). În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu, av. Şuhan Felix – delegaţie pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. 56/2021 în cuantum de 1.622 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Botoşani. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi, 16 martie 2023.

Alertă! O fată de 15 ani, din județul Botoșani, a dispărut fără urmă. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *