15 ani de la inaugurarea Rețelei Medicale Arcadia. Servicii medicale de top pentru pacienții români și europeni

  • În luna martie s-au împlinit 15 ani de la crearea primului Centru de Imagistică Medicală Arcadia, primul reper de la care s-a construit întreaga rețea.
  • În prezent, Arcadia – Spitale și Centre Medicale înseamnă un Spital de Recuperare Medicală, un Spital Multidisciplinar, un Spital de Cardiologie Intervențională, 4 Centre de Imagistică Medicală, un centru de sănătate și frumusețe, Arcadia Medical Beauty, o Maternitate și 7 Centre Medicale.
  • Peste 1,5 milioane de pacienți au trecut pragul spitalelor și policlinicilor Arcadia de la înființare.

 

Arcadia, cel mai mare operator medical privat din zona de Nord-Est a țării

Povestea Rețelei Medicale Arcadia a început în 2008, cu inaugurarea primului Centru de Imagistică Medicală privat din regiunea Moldovei. Un răspuns direct la nevoile pacienților, care a prefigurat un întreg sistem de sănătate: echipă medicală și tehnologia viitorului în sprijinul pacientului. În 2023, Rețeaua Medicală Arcadia înseamnă soluții importante de sănătate pentru pacienții din România și nu numai.

 

Rețeaua Medicală Arcadia: un întreg sistem de sănătate

În cei 15 ani, activitatea desfășurată în cadrul Arcadia – Spitale și Centre Medicale a fost marcată de o serie importantă de premiere medicale, realizate prin excelența echipelor medicale și a tehnologiei de ultimă generație disponibilă în cadrul rețelei.

În noiembrie 2010 au fost realizate primele artroplastii (proteze) într-un spital privat din zona Moldovei, iar în 2017, pentru prima dată în regiune, pacienții au avut la dispoziție șase tipuri de intervenții chirurgicale bariatrice și metabolice, printr-o singură incizie – SILS. Premierele medicale au continuat, într-un sistem medical creat pentru ca pacientul să fie pe primul loc.

Anul 2020 a adus o premieră regională pentru Centrele de Imagistică Medicală Arcadia; acestea fiind dotate cu aparate RMN 3 TESLA, tehnologie care facilitează diagnosticarea cu acuratețe a unui spectru larg de afecțiuni. Ulterior, în 2021 are loc o altă premieră medicală pentru Spitalul de Radiologie Intervențională Arcadia prin embolizarea unui anevrism splenic.

Mai mult, în timpul pandemiei de COVID-19, a fost lansat serviciul de telemedicină Arcadia Line, pentru a răspunde nevoilor pacienților în contextul global provocator. Toate echipele medicale au oferit suportul necesar tuturor pacienților, astfel încât aceștia să se simtă în siguranță atunci când cer ajutor medical specializat.

„Rețeaua Medicală Arcadia împlinește 15 ani. Este un moment important pentru mine, pentru întreaga echipă și, cu siguranță, pentru cei peste 1 500 000 de pacienți Arcadia de până acum.

Fiecare proiect pe care l-am dezvoltat a implicat menținerea viziunii noastre de business, în care  pacientul este pe primul plan. De aici am construit și adaptat întotdeauna serviciile medicale Arcadia, cu empatie, în acord cu nevoile comunității”, spune Raluca Fiterman, CEO Arcadia Spitale și Centre Medicale.

 

Viziune și strategii de dezvoltare

În anul 2022, în urma unei investiții de peste 25 milioane de euro, Arcadia a realizat o premieră medicală în Europa prin lansarea Spitalului de Recuperare Medicală. Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, dotat cu o tehnologie robotizată unică, este dedicat reabilitării funcționale și creșterii calității vieții pacienților, prin obținerea unui grad cât mai extins de autonomie. Create pe baza unui circuit unic, personalizat, programele de recuperare sunt adaptate perfect nevoilor fiecărui pacient, în funcție de diagnostic și de stadiul de evoluție al afecțiunii.

„Știm că pacienții aleg Arcadia Spitale și Centre Medicale pentru că înțeleg că au astfel acces la un nou tip de sistem de sănătate. Un sistem inspirat de ei, un sistem care pune nevoile lor pe primul loc. Acest lucru înseamnă un program complex și continuu de dezvoltare, pe baza unei strategii pe care o proiectăm în urma analizei atente a pieței serviciilor de sănătate, a inovațiilor în acest domeniu și a semnalelor pe care le primim de la profesioniști și pacienți”, declară Dan Fiterman, General Manager Arcadia Spitale și Centre Medicale.

În acest an, în Rețeaua Medicală Arcadia urmează să fie inaugurate încă două noi centre de imagistică de înaltă performanţă. Planul de investiții este axat pe dezvoltarea echipei și a tehnologiei medicale din policlinicile și spitalele Arcadia. Anul 2023 aduce și perspective de dezvoltare în afara Moldovei, cu posibile investiții și în zona capitalei țării, ce sunt în proces de finalizare.

 

Despre Arcadia – Spitale și Centre Medicale 

Arcadia – Spitale și Centre Medicale este cea mai mare rețea medicală multidisciplinară privată din zona de Nord-Est, fondată pe o structură complexă, în continuă dezvoltare.

Echipa medicală de elită, tehnologia de ultimă generație, mediul confortabil și dotările premium sunt doar o parte dintre motivele pentru care Arcadia – Spitale și Centre Medicale este lider de sănătate în regiunea Moldovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *