Tânăra din Botoşani care are succes în psihologie, dar şi în artă. Lucrare inedită expusă la Galeriile „Ştefan Luchian”

O tânăra din Botoşani înregistrează un succes deosebit atât în psihologie, unde profesează în mod constant, dar şi în artă, dezvoltată ca pasiune. Este vorba de psihologul Anca Larionesei care expuse o lucrare inedită la Galeriile de artă „Ştefan Luchian”, în cadrul expoziţiei „Arta… la feminin„.

Anca Larionesei expune un înger femeie pictat pe un capac de pian.

„O lucrare realizată pe un capac de pian. Dintr-un pian care urma să ajungă pe foc, noi am folosit fiecare piesă. Este reprezentat un înger, dar, deşi şi că îngerul prin definiţie este androgin, am vrut să surprind latura feminină a îngerului, pentru că eu cred că fiecare femeie, prin rolul pe care ăl are, este pentru toţi ceilalţi din jurul ei un înger”, a spus Anca Larionesei.

Artista a transpus în lucrarea sa și ideea că” Dumnezeu este un puzzle”. Lucrarea poate fi simțită cu vârful degetelor și chiar este o invitație la a vedea altfel partea ludică.

„În lucrare se pot vedea piese de puzzle, pe care le-am luat de la copilul meu şi le-am folosit în lucrarea. Dumnezeirea este un puzzle„, a adăugat Anca Larionesei.

„Arta… la feminin” care se află deja la a patra ediţie, cuprinde lucrări de pictură, grafică, tapiserie, artă decorativă, artă textilă şi fotografie realizate de zeci de artiste din întreaga ţară.

Ediţia din acest an este dedicată artistei Geta Brătescu, care s-a stins din viaţă în 2018.

Expoziţia rămâne deschisă până pe 30 martie, iar accesul publicului este gratuit.

FOTO! Îndrăgitul actor Pavel Bartoș după lansarea filmului Ramon, la Cinematograful Unirea: Dragă Botoșani, mi-ai intrat la inimă. Abia aștept să ne revedem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *