Lidl, după scandalul femeii mușcate de un scorpion: Nu există informații care să indice faptul că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele noastre

Retailerul Lidl a reacționat, vineri, după scandalul femeii mușcate de un scorpion, care s-ar fi ascuns printre bananele cumpărate dintr-un magazin din Iași. Lidl susține că „nu există informații care să indice faptul că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele” sale și că „deși nu poate fi stabilită o legătură de cauzalitate între achiziția produsului în data de 1 martie 2023 și evenimentul petrecut în data de 9 martie 2023”, regretă situația prin care a trecut femeia din Iași.

„Referitor la informațiile publicate cu privire la faptul că o persoană a fost înțepată de un scorpion în locuința sa în data de 09 martie 2023, după ce ar fi achiziționat banane în data de 01 martie 2023 dintr-unul din magazinele Lidl, dorim să clarificăm că, nu există informații care să indice faptul că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele noastre.  Totodată, vă confirmăm faptul că atât analiza noastră internă demarată imediat ce am aflat de această situație, cât și controlul realizat chiar în cursul acestei zile (10.03.2023) de către autoritatea sanitară veterinară au concluzionat că cerințele și standardele sanitare veterinare privind vânzarea fructelor și legumelor către consumatorii finali sunt respectate, nefiind constatate nereguli privind siguranța alimentară. În plus, subliniem faptul că toți furnizorii noștri de fructe și legume, precum și distribuitorii, sunt certificați atât la nivel european, cât și național, cu certificări precum GLOBALG.A.P., certificare HACCP/GMP, certificare ISO 22000 – sistem de management al siguranței alimentelor, certificare ISO 9001 – sistem de management al calității, atestând calitatea și conformitatea produselor pe tot lanțul de aprovizionare”, este punctul de vedere transmis de Lidl.

Lidl dă asigurări că „atât compania, cât și partenerii noștri sunt preocupați în permanență de respectarea riguroasă a unor standarde înalte de
siguranță alimentară”.

Știrea inițială

O femeie din Iași a fost înțepată de un scorpion după ce a cumpărat banane de la Lidl. Autoritățile au intrat în alertă după ce o ieșeancă a ajuns la UPU Spiridon înțepată de un scorpion care a traversat Oceanul cu un transport de banane. Femeia a cumpărat în urmă cu cîteva zile câteva banane de la magazinul Lidl din Bucium, iar scorpionul și-a făcut loc printre fructe, potrivit 7iasi.ro.

Spre seară, aceasta a ajuns acasă, iar arahnida a scăpat neobservată în locuință. După câteva ore, aceasta și-a dat seama că a fost înțepată sau mușcată de o vietate, fără ca însă să-și dea seama despre ce animal a fost vorba. Abia spre dimineață, o rudă a dat peste scorpion, pe care l-a prins și l-a pus într-un pahar. Realizând că prezența unui astfel de animal nu e un lucru obișnuit și că mușcătura sau înțepătura ar putea proveni de la acesta, ieșeanca s-a prezentat al UPU Sf. Spiridon, unde a fost evaluată de medici, care au decis să anunțe Direcția Sanitar Veterinară, dar și Direcția pentru Sănătate Publică. Autoritățile au fost sesizate pentru a stabili cu exactitate modalitatea în care scorpionul ecuadorian a ajuns la Iași, cel mai probabil magazinul Lidl din Bucium urmând a fi controlat de către acestea.

În plus, familia a anunțat un specialist, cadru universitar la Stațiunea Biologică Marină de la Agigea, din cadrul UAIC Iași, care a preluat vietatea ce a semănat panică.

VIDEO O femeie a fost înțepată de un scorpion după ce a cumpărat banane de la Lidl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *