Un bărbat din Botoșani, reţinut după ce a vrut să cumpere o armă pentru a-şi ucide fratele. Planul diabolic, pus la cale cu cumnata sa

Un bărbat de 34 de ani, din Botoşani, a fost reţinut de poliţiştii constănţeni după ce a vrut să cumpere ilegal o armă, cu care intenționa să-şi omoare fratele, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Bărbatul dorea să cumpere o armă cu glonț fără documente legale, precizează polițiștii.

Din cercetări a reieşit că, la data de 31 ianuarie 2023, un bărbat, de 34 de ani, din judeţul Botoşani, ar fi contactat telefonic o persoană care intenţiona să vândă, legal, o armă cu glonţ de calibrul 30-06. Persoana în cauză i-ar fi solicitat vânzătorului cumpărarea armei fără întocmirea documentelor legale, motivând că nu are autorizaţie, dar a fost refuzat”, transmite IPJ Constanța, potrivit Agerpres.

Anterior, bărbatul mai contactase 2 persoane pentru procurarea unei arme letale. Acesta intenționa să-și ucidă fratele. Ancheta polițiștilor a mai scos la iveală că bărbatul şi cumnata sa ar fi intenţionat să-l omoare pe fratele său, dacă ar fi reuşit să achiziţioneze arma.

La data de 9 martie a.c., poliţiştii au efectuat 3 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 2 mandate de aducere. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul bărbatului şi al cumnatei sale, au fost descoperite şi ridicate 2 telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie”, se mai spune în comunicat. Bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, fiind acuzat de tentativă de omor calificat. Acesta va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informeaza Libertatea care citeaza Agerpres

La percheziţiile domiciliare au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *