FOTO Incendiul de la stația de epurare din Botoșani s-a lăsat cu sancțiuni. Garda de Mediu a dat amenzi de 50.000 lei

În perioada 01 ianuarie 2023-28 februarie 2023, Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 62 inspecţii, conform planului anual de inspecții. Dintre acestea, opt inspecții în cadrul tematicilor planificate și 54 inspecţiile neplanificate.

Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, din care: 8 avertismente și 8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 270.000 lei (2 amenzi sunt achitate, 6 amenzi sunt în temen), din cauza neregulilor depistate.

„În luna ianuarie s-a înregistrat un incident de mediu, urmare acestuia s-a informat și s-a transmis, în cel mai scurt timp, către Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu și Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor Fișa de caracterizare în cazul poluărilor accidentale ale apei, ale aerului și ale solului. Neconformități constatate au fost sancționate conform prevederilor legale cu două sancțiuni în cuantum de 50.000 lei”, precizează Garda de Mediu Botoșani.

Menționăm totodată că pentru perioada 01-31 martie 2023, Garda Națională de Mediu a demarat un control tematic, la nivel național, care îi vizează pe producătorii, importatorii și comercianții de produse care fac obiectul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), în condițiile în care, conform prevederilor HG 1074/2021, aceștia au obligația de a se înscrie în platforma SGR (returosgr.ro) până la data de 28 februarie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *