FOTO Incendiu la o stație de epurare din municipiul Botoșani. Autoritățile, nevoite să folosească vidanjele

Un incendiu a avut loc, în cursuș zilei de vineri, la o stație de epurare din municipiul Botoșani aparținând societății comerciale Nova Apaserv SA. Este vorba de stația de epurare din cartierul Bucovina, care prelua apele uzate din cartierul ANL Bucovina și din zonele învecinate.

Incendiul ar fi fost declanșat de un scurt-circuit, el arzând punctul de comandă (tablourile electrice) ale stației. În acest context, pompele au devenit nefuncționale, generând o gravă problemă de mediu. Din această cauză, autoritățile județene și operatorul de apă au fost nevoite să ia măsuri suplimentare, printre care și să folosească vidanjele pentru a prelua apele uzate și a le transfera în rețeaua de canalizare a municipiului.

„A ars sistemul de automatizare de la stație. A ars partea electrică. În mod normal, marți- miercuri ar trebui să fie pus în funcțiune noul tablou de comandă. Pompele merg. Suntem aici, cu directorul, cu toată lumea … Se vidanjează”, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean, Bogdan Dăscălescu.

Autoritățile speră ca stația de epurare să fie repusă în funcțiune în maxim cinci zile. Un angajat al Nova Apaserv SA va supraveghea permanent activitatea stației.

FOTO & VIDEO Clipe de panică! Patru botoșăneni, printre care un copil, au rămas blocați într-un lift

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *