Patroni reclamați de angajați la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani. Vezi motivul!

itm BotosaniBotoşănenii continuă să îşi reclame şefii la Inspectoratul Teritorial de Muncă de încălcarea legislaţiei. Zeci de salariaţi au reclamat că nu le sunt acordate drepturile salariale, că nu le-a fost acordat concediul de odihnă ori că au fost ținuți peste program.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă, cele mai multe sesizari au fost formulate de către botoşănenii care lucrează în prestări servicii, construcţii, confecţii, comerţ, producţie.

”În ceea ce privește interacțiunea directă cu cetățenii și problemele pe care aceștia le-au reclamat, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani, în luna februarie 2023, au fost înregistrate 37 de petiții, din care 6 au fost redirecționate către alte instituții. Motivele cele mai des intâlnite ale acestora au fost: -13-neacordare salarii, 9-neeliberarea documentelor pentru încetarea activității, 4-neacordare concediu odihnă, 4-concediere nelegală, 3-neplată ore suplimentare, 3-agresiune verbală, 2-program lucru, 2-normă de muncă, 2-neacordare tichete de masă, 2-rețineri salariale, 5-alte sesizări”, se precizează într-un comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *