Un primar din Botoșani amenință cu proteste. Este nemulțumit că mărfurile agricole ucrainene sunt scutite de taxele la import

Un primar din județul Botoșani, dar și fermier, și-a arătat revolta pe Facebook din cauza faptului că mărfurile agricole ucrainene sunt scutite de taxele la import, în România, ca formă de sprijin pentru țara afectată de război. Șeful administrației locale din Concești, Costel Nazare, amenință chiar cu proteste la vămile cu Ucraina, nemulțumit că mărfurile agricole ucrainene intră fără taxe de import pe teritoriul României, făcând concurență celor românești.

Valabil pentru toți fermierii români! Având în vedere ca a fost aprobat de Parlament și Guvern încă 12 luni sa intre în România produse agricole din Ucraina fără nici o taxă… în condițiile în care fermierilor ucraineni li se oferă totul gratis (motorină adusă din România, semințe, ierbicide) propun sa luăm măsuri de salvare a fermierului român! Grevă la toate vămile!”, a spus primarul.

Mai mulți fermieri din județul Botoșani sunt nemulțumiți că aceste facilități vamale ar afecta nivelul prețurilor, mai ales la cereale. Oamenii spun că li s-au ieftinit produsele din cauza afluxului de cereale ucrainene, în urma regulamentului Parlamentului European privind liberalizarea temporară a comerțului în completarea concesiilor comerciale aplicabile produselor ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *