Două imagini, același suflet. De la o simplă răceală, Alexandrina a ajuns la un diagnostic care i-a schimbat viața

Două imagini, același suflet chinuit de un diagnostic venit pe neașteptate și care i-a schimbat viața într-un fel pe care cu greu ni-l putem imagina.  Alexandrina Iacub, o tânără de 27 de ani, a fost diagnosticată în urmã cu doi ani cu Limfon Hodgkin – scleroză nodulară. Mai pe scurt, cancer, o formã foarte agresivã. Ceea ce părea o simplã rãceală s-a transformat într-un cosmar. Doctorii specialiști sustin că are sanse de vindecare, dar nu în țară, ci în străinătate. I-au recomandat să meargă la tratament în Turcia, unde sunt specialiști cu rezultate bune în problema cu care se confruntă.  Numai că sunt costuri foarte mari!

„Cazarea si medicamentele pentru 45 de zile, cât va dura tratamentul, mă costă 87.000 de euro, sumă la care eu nici nu pot visa”, a spus Alexandrina, cu o voce pierdută.

„Până nu demult, aveam o viață obișnuită: casă, muncă, probleme care îmi păreau foarte grele atunci, dar pe care astăzi le văd ca pe nimicuri. Totul a început în februarie 2020. Ceea ce părea o simplã răceală s-a transformat într-un coșmar. Tușeam foarte tare. Am fãcut niște analize de rutină și mi s-a spus că am pleurezie. În urma unei puncții pentru scoaterea lichidului din plămâni, am aflat că mi s-a depistat un limfom. Nimeni din anturajul meu nu a crezut și am insistat pentru analize repetate care, din păcate, au confirmat diagnosticul: Limfon Hdgkin – scleroză medulară,” a povestit Alexandrina.

Tânăra s-a schimbat radical după aflarea diagnosticului. Din fata veselă, puternică, animată de visuri și obiective specifice vârstei, Alexandrina s-a transformat într-o persoanã tăcută care se simte neajutorată atât fizic, cât și moral.

„Când am aflat… Nu am avut cuvinte. Pur si simplu nu puteam articula niciun cuvânt. Am plâns foarte mult, zile în sir… Am acceptat cu greu să mi se facã chimioterapie. Corpul meu o suportã cu greu, dar am parte de susținere și încurajări din partea familiei mele. Părinții îmi spun mereu că trebuie să lupt, să merg înainte, chiar dacă este foarte greu! În toată această perioadă, am învățat că sănătatea este mai presus de orice, iar fiecare minut din viață trebuie prețuit și petrecut alături de cei dragi.”

Împreună putem schimba soarta Alexandrinei!

„Tânăra poate fi salvată prin donațiile noastre. Orice sumă viață în conturile Asociatiei „Salveazã o inimã” o aduce mai aproape de vindecare, de viitorul pe care își dorește să-l aibă alături de familie și de toți cei dragi ei. Cancerul nu trebuie să fie un epilog, ci poate să rămână doar o tristă amintire. Depinde și de noi să schimbăm povestea de viață a Alexandrinei. Donează și tu pentru ea!”, spune botoșăneanul Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o Inimă.

În fiecare an, peste două milioane jumătate de români sunt diagnosticați cu diferite forme de cancer.

Pentru donații și sponsorizări din partea companiilor, se poate accesa acest link: https://salveazaoinima.ro/alexandrina-iacub/

Denumire entitate: Asociatia „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania din Botosani

Pentru transfer bancar trebuie specificat numele: ALEXANDRINA IACUB

Sursa: glasulcetatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *