Un oraș din județul Botoșani extinde rețeaua de apă potabilă. Investiția se ridică la aproximativ 4 milioane de euro

Primarul orașului Flămânzi, Dan Oloeriu, a semnat luni, 27 februarie, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare pentru proiectul intitulat ,,Extinderea sistemului de alimentare cu apă în orașul Flămânzi și satele aparținătoare Chițoveni și Prisăcani”.

Proiectul are o valoare de 20.103.772, 96 de lei (aproximativ 4 milioane de euro) și este finanțat prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.

Proiectul prevede amenajare unor captări de apă din dealul Holm, șesul Voloca și șesul dintre Chițoveni și Prisăcani, precum și extinderea rețelei de apă potabilă în noi zone. Noul proiect va îmbunătăți accesul la apă potabilă pentru mai multe gospodării și va rezolva criza de apă care apare în fiecare vară pentru Ansamblul de locuințe din Flămânzi”, a precizat primarul Oloeriu.

Potrivit sursei citate, acest proiect presupune: construirea a trei surse locale de apă; captarea Chițoveni-Est – 14 ha (6 puțuri verticale de tip cheson cu o adâncime de 10-12 m, cu un debit estimat 2,5 l/s); captarea Chițoveni-Vest – 22 ha (8 puțuri verticale de tip cheson cu o adâncime de 10-12 m, cu un debit estimat 2,6 l/s); captarea Stejaru-1,4 ha (5 puțuri verticale de tip cheson cu o adâncime de 10-12 m, cu un debit estimat 1,75 l/s care poate asigura consumul pentru 8-9 % din populația localității ).

De asemenea, proiectul mai include construirea stațiilor de pompare și de tratare a apei, a stațiilor de pompare și a două rezervoare de înmagazinare a apei; construirea rețelei de distribuție în lungime de aproximativ 31 de km (în Flamanzi, Chițoveni și Prisăcani.

În paralel cu proiectul nostru, SC Nova ApaServ Botoșani desfășoară un proiect complementar prin Master Plan pentru servicii de alimentare cu apă și canalizare în județul Botoșani care va realiza interconectarea cu rețeaua existentă, dar și extinderea rețelei pe străzile din Chițoveni și Prisăcani rămase neacoperite. Rezultatul final va fi o sursă nouă de apă locală, care va reduce dependența de sursele existente, mai ales în perioadele de secetă sau de condiții meteorologice nefavorabile. De asemenea, extinderea rețelei de apă potabilă va contribui la creșterea economiei locale și la atragerea de noi investiții în zonă. Noul proiect de amenajare a surselor locale de apă și extinderea rețelei este o investiție importantă în viitorul orașului Flămânzi și în calitatea vieții locuitorilor săi. Contractul semnat acum este rezultatul unor eforturi desfășurate pe durata mai multor ani, nenumărate drumuri făcute la instituțiile statului și autoritățile central”, a declarat Dan Oloeriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *