Mai mulți pensionari se vor trezi cu pensiile tăiate. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

sursa: Antena 3

Ministrul Muncii a anunțat că o serie de pensii vor fi recalculate. Măsura face parte din reforma pensiilor acordate în baza legilor speciale. Marius Budăi a afirmat că vor fi recalculate pensiile al căror cuantum depășește venitul încasat în perioada în care pensionarul se afla în activitate.

”Spus aşa, tăiate, e aşa… prea direct. Vor fi recalculate acele pensii care depășesc cuantumul veniturilor încasate în timpul activităţii. Absolut toate. Cu precizarea clară că nu se va atinge nimeni de partea de contributivitate”, a declarat Ministrul Muncii.

Acesta a precizat că astfel de pensii se înregistrează mai ales în rândul pensionarilor care au lucrat ca magistrați. Se pare că pensiile vor fi recalculate luând în calcul 80% din venitul brut al pensionarului, însă cu condiţia ca acesta să nu fie mai mare decât venitul net pe care îl primea atunci când lucra.

Marius Budăi a reafirmat că un astfel de proiect nu va fi adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, ci prin dezbatere parlamentară, potrivit Antena 3 care citeaza romaniatv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *