Luptă să supraviețuiască! Bebelușul din Botoșani care s-a născut de doar 790 de grame

Foto: arhiva

Un bebeluş mic, dar cu multă voință, s-a născut la Maternitatea Botoșani. Băiețelul a venit pe lume la doar 28 de săptămâni de sarcină, având 790 de grame. Bebelușul a fost intubat și ventilat mecanic încă din sala de naștere și luptă să supraviețuiască.

Mama acestuia, o femeie de 32 de ani, aflată la prima sarcină, a fost internată pe 24 februarie, cu „iminenta de naștere prematură, retard în creșterea intrauterină. Deoarece pe 26, noaptea, copilul avea semne de suferință acută, a fost extras prin cezariană”, ne-a mărturisit un medic din cadrul Maternității.

Potrivit acestuia, atât mama, cât și bebelușul se află internați la Maternitatea Botoșani, fiind în continuare sub supraveghere medicală.

Nașterea prematură

O nastere prematura este o nastere care are loc cu mai mult de trei saptamani inainte de data scadenta estimata a bebelusului. Cu alte cuvinte, o nastere prematura este una care are loc inainte de inceperea celei de-a 37-a saptamani de sarcina.

Copiii prematuri, in special cei nascuti foarte devreme, au adesea probleme medicale complicate. De obicei, complicatiile prematuritatii variaza. Dar cu cat copilul dumneavoastra se naste mai devreme, cu atat este mai mare riscul de complicatii.

Bebelusii prematuri nascuti la mai putin de 28 de saptamani si copiii nascuti cu o greutate extrem de mica la nastere mai mica de 1 kg prezinta cel mai mare risc de probleme de dezvoltare. Acest risc creste daca au si complicatii medicale in timpul sederii in unitatea de terapie intensiva neonatala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *