Un botoșănean a încercat să dea mită 150 de lei unui polițist și a fost condamnat. Pentru ce a fost tras pe dreapta

Un botoșănean care a încercat să dea mită 150 de lei unui polițist a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Cristian Florin are un termen de supraveghere de doi ani. Decizia a rămas definitivă după ce pe 30 ianuarie Curtea de Apel a respins apelul.

 

Totul s-a petrecut la data de 30 mai 2021, în jurul orei 21.45, când un echipaj de poliție l-a oprit pe botoșănean pe strada Constantin Sofroni, din municipiul Suceava. Acesta se afla la volanul unui autoturism marca Volkswagen Golf cu numere de Botoșani și a fost tras pe dreapta deoarece mașina avea aplicată în mod ilegal o folie neomologată, de culoare neagră, pe geamurile laterale – față.

În urma controlului autoturismului a rezultat că acesta nu avea în dotare triunghi reflectorizant și stingător de incendiu. Botoșăneanul, care pe atunci avea 20 de ani, a oferit unui agent de poliție aflat pe scaunul șoferului din autospeciala de poliție suma de 150 de lei, constând într-o bancnotă de 100 de lei și una de 50 de lei, cu titlul de mită. Banii erau introduși în interiorul poliței de asigurare RCA.

Evenimentul a fost surprins de camera de tip bodycam purtată de polițist, cât și de camera de bord aflată pe autospeciala de poliție. La sediul poliției, botoșăneanul a spus că regretă fapta, dar a făcut acest gest pentru că a auzit că se mai practică în astfel de situații.

Solutia pe scurt:

Condamnă inculpatul CAZACU CRISTIAN FLORIN la o pedeapsă de 1 (unu) an ?i 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prev. de art. 290 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, stabilit în condiţiile art. 92 alin. 1, 2 Cod penal. În temeiul art. 92 alin. 3 coroborat cu art. 93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, condamnatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuin?ei şi orice deplasare care depă?e?te 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Botoşani sau la Primăria Vlădeni,jud.Botoşani, pe o perioadă de 60 de zile. În baza art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra dispozi?iilor art. 96 Cod penal referitoare la cazurile de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Conform art. 290 alin. 5 Cod penal dispune confiscarea de la inculpatul CAZACU CRISTIAN FLORIN a sumei de 150 lei. În baza art. 404 alin. 4 lit. c) Cod procedura penală, menţine măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra sumei de 150 lei ridicată la data de 30.05.2021 de la inculpatul Cazacu Cristian Florin în vederea confiscării speciale, sumă depusă la Unicredit Bank Suceava, consemnată în baza recipisei nr. 2086C0012 din 22.06.2021. În baza art. 274 al. 1 Cod proc. penală, obligă inculpatul Cazacu Cristian Florin să plătească statului suma de 700 lei, cheltuieli judiciare din care 400 lei aferente fazei de urmărire penală. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul avocatului desemnat din oficiu Solcan Oana Gabriela, pentru inculpatul Cazacu Cristian Florin, conform delegaţiei nr. 46 din data de 03.01.2022, în valoare de 844 lei (627 lei pentru procedura de cameră preliminară şi 217 lei pentru etapa cercetării judecătoreşti – 25% din 868 lei) rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. 

Tragedie! Directorul unei mari firme din Botoșani, găsit mort în locuință. Se pare că s-a sinucis

One thought on “Un botoșănean a încercat să dea mită 150 de lei unui polițist și a fost condamnat. Pentru ce a fost tras pe dreapta

  1. DE ce nu au asteptat procurorii si judecatorii sa se prescrie fapta cum fac ei cand sunt mite de sute de mii si milioane. Se ocupa de nimicuri de 150 de lei. Pentru lucrarile de drumuri in 2022 la Suceava cand a venit DNA Cluj, s-au dat odata 40 de mii de euro si cat urma sa se mai dea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *