Peste 14.000 de refugiați din Ucraina, sprijiniți de Crucea Roșie Botoșani

Inca de la inceputul conflictului din Ucraina, Crucea Rosie Botosani a ajutat cetatenii ucraineni care au ajuns in judet prin punctele de frontiera Radauti Prut, Stefanesti si nu numai.  Pe parcurs anului scurs de la 24 februarie 2022, ajutoarele au fost acordate, direct in vama, in centrele de cazare sau tranzit deschise de autoritati sau la sediul Crucii Rosii Botosani unde functioneaza un magazin social.

Natura ajutoarelor acordate este diversa – corturi, cazarmament ( lenjerii, paturi, saltele, saci de dormit, perne ) produse alimentare, bauturi, articole de igiena personala, imbracaminte, incaltaminte, cartele telefonice,  medicamente, bunuri de uz personal, etc. De aceste bunuri, au beneficiat pana in prezent, un numar de 14.143 persoane refugiate.

Valoarea cumulata a ajutoarelor oferite cetatenilor ucraineni, sub diverse forme, de Crucea Rosie Botosani, este de 421.968 lei.

Aceasta activitate sustinuta, nu ar fi fost posibila, fara sprijinul oferit Crucii Rosii Botosani de cetateni, firme, companii, institutii din judet, tara si strainatate. Multumim pe aceasta cale tuturor celor care au donat bani si bunuri si in mod nemijlocit colaboratorilor, voluntarilor si angajatilor Crucii Rosii Botosani care, in aceasta perioada, au fact un efort deosebit, pentru a face fata acestei crize umanitare fara precedent”, susțin reprezentanții Crucii Roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *