Atenție mare la campaniile de strângere de fonduri! Escrocii fac bani frumoși prin păcălirea sufletului

Foto: arhiva

Mare atenție la campaniile de strângere de fonduri! Sunt escroci care fac bani frumoși prin păcălirea sufletului. În acest sens, Direcția de Asistență Socială Dorohoi aduce la cunoștința cetățenilor municipiului Dorohoi și nu numai, prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 127 din data de 24.06.2021 prin care se interzice organizarea oricăror acțiuni de strângere de fonduri (sume de bani) de la populație desfășurate pe trotuare, în zonele pietonale aglomerate, piețe publice, parcările magazinelor de tip SuperMarket sau a Centrelor comerciale, în blocurile de locuințe, la domiciliul cetățenilor și în alte zone similare, pe raza unității administrativ-teritoriale a municipiului Dorohoi, potrivit dorohoinews.ro.

La solicitarea organizatiilor neguvernamentale,Consiliul Local al municipiului Dorohoi, poate aproba unele actiuni sau campanii de strangere de fonduri cu scop caritabil  pe raza administrativ teritoriala a municipiului Dorohoi, cu precadere pentru cauze cu impact social in Municipiul Dorohoi, sub forma de proiecte avizate de administratia publica locala. Aceste proiecte trebuie sa contina date despre actiunea care urmeaza sa fie supusa aprobarii, scopul si rezultatele actiunii, perioada de timp, locatia, etc., si trebuie sa fie avizate de catreDirectia de Asistență Socială Dorohoi si Poliția Locală.

Până în prezent, în evidența DAS Dorohoi nu au fost  înregistrate proiecte care fac obiectul celor mai sus menționate, motiv pentru care informăm publicul interesat de faptul că, nerespectarea celor prezentate, se sancționează cu amendă cuprinsă între 100 RON și 500 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *