Interdicție pentru botoșănenii din locuințe sociale să dețină animale de companie. „Luau câinele și fugeau în apartament, apoi găseam acei câini în zona ghetourilor”

razie politie in parcul tineretului- BotosaniMunicipalitatea vrea ca botoșănenii din locuințele sociale ale primăriei să nu dețină animale de companie. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, susține că a căutat un cadru legal pentru a-i determina pe cei care stau în locuințele sociale din Parcul Tineretului, dar și în Centrul Istoric să nu mai țină maidanezi prin zonele respective, mai ales că nu au grijă de ei.

Deocamdată, totul este la stadiul de discuții, angajații din Primărie urmând să se asigure că nu încalcă legea o astfel de interdicție. El susține că acele locuințe sunt ale Primăriei Botoșani și atunci când stai în chirie trebuie să respecți anumite reguli, așa cum fac cei care închiriază locuințe private.

„Analizez în aceste zile și modificarea regulamentului locuințelor sociale. Cei care dețin aceste locuințe sociale să aibă interdicția de a deține animale de companie pentru că de multe ori când am fost în Parcul Tineretului, tot pentru acțiuni de capturare a câinilor fără stăpân, luau câinele la sub braț, fugeau în apartament, după ce plecau echipele de interveție, poliția locală, ecarisajul, iar găseam acei câini în zona ghetourilor”, a spus, în cadrul unei emisiuni la Tele M, edilul.

Cosmin Andrei a spus că nu de puține ori, atunci când echipele de intervenție voiau să ridice câinii din zonele respective, locatarii deveneau recalcitranți și se opuneau cu vehemență. Din cele 960 de locuri de la padoc, mai sunt libere 100 de locuri pentru câini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *