Conducerea Primăriei Botoșani vrea să suplimenteze personalul pentru capturarea maidanezilor. „Acești câini pe care îi vedem pe străzi nu sunt din municipiul Botoșani neapărat”

caini maidaneziConducerea Primăriei municipiului Botoșani vrea să suplimenteze personalul pentru capturarea maidanezilor, dar și pentru o mai bună gestionare a padocului. Primarul Cosmin Andrei a declarat că majoritatea câinilor din municipiu sunt aduși din comunele limitrofe.

„Acești câini pe care îi vedem pe străzi nu sunt din municipiul Botoșani neapărat. Sunt în continuare câini în dreptul depozitelor de materiale de construcții, în dreptul fabricilor, care atunci când se încearcă capturarea lor merg imediat pe proprietate privată, unde nu putem interveni”, a declarat, la Tele M, edilul.

Primarul susține că toți cei care dețin câini pe domeniile lor private, indiferent că sunt abandonate sau nu, vor răspunde pentru aceștia. Din cele 960 de locuri de la padoc, mai sunt libere 100 de locuri pentru câini.

Am preluat această activitate de la DSPSA în ultima perioadă și am transferat-o către noua direcție pe care am înființat-o, Direcția de Servicii Publice, care are în gestiune și capturarea câinilor fără stăpân și gestiunea padocului. Lucrurile nu mergeau așa cum ar fi trebuit la DSPSA, de altfel medicul veterinar a fost dat afară și a câștigat în instanță procesul cu fosta direcție, care trebuie să-i plătească acum salariile. Deci am avut și o sincopă, nu am avut medic veterinar, dar de când am preluat activitatea am intensificat capturarea câinilor, padocul este aproape plin”, a mai spus, pentru sursa citată, edilul.

Copilul de 10 ani mușcat de câini

În ceea ce privește incidentul de pe strada Săvenilor, când duminică un copil de 10 ani a fost sfâșiat de câini, primarul susține că unul dintre cele trei animale intrase în padocul municipal, iar în urma cercetărilor, dacă cei de la padoc au încălcat legea vor trebui să dea socoteală.

Unul dintre cei trei câini a intrat în padocul municipal în perioada aceasta în care a fost gestiunea la Direcția de Servicii Publice condusă de domnul Țurcanu și perioadă în care doctorul nostru veterinar nu lucra, a fost dat afară de domnul Țurcanu, abuziv, așa cum a spus instanța”, a mai spus, pentru sursa citată, Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *