Povestea Dariei, copila care de 9 ani trăiește o suferință cruntă. „Am încercat de când a apărut coșmarul acesta în viața noastră să plătim singuri tot”

Creierul uman este un univers fascinant despre care știm prea puțin pentru a-i putea înțelege vreodată complexitatea. În fiecare secundă, acest organ controlează numeroase funcții ale organismului – de la bătăile inimii și mers până la gânduri și emoții. Chiar și atunci când dormim, activitatea zecilor de miliarde de neuroni continuă.

Din varii motive, la unele persoane semnalele transmise de neuroni sunt mult mai puternice și mai rapide decât ar fi normal și astfel apare… epilepsia. Pierderile de conștiență, spasmele musculare sau senzația că simți un miros neplăcut pe care cei din jur nu îl simt sunt primele semne ale bolii, aceleași pe care le-a avut și Daria Gruia când avea doar 5 anișori.

La început se întâmpla o dată sau de 2 ori pe săptămână, apoi cu trecerea timpului s-au înmulțit. A avut și zile cu 50 de crize! După un șir foarte lung de analize și investigații s-a constatat că Daria noastră suferă de epilepsie focală de cauză probabil structurală, povestește Mihaela Gruia, mama fetiței.

După nenumărate antiepileptice prescrise de neurologi, care i-au afectat gândirea și nu i-au mai permis să meargă la școală, Daria a ajuns la Psihiatrie, unde medicamentele prescrise au ajutat-o să se simtă mai bine și să reia cursurile, însă crizele nu au încetat, soluția a fost una doar de moment.

Epilepsia Dariei este rezistentă la tratament, spun medicii, care ne-au recomandat o implantare de electrozi care pot arăta exact de unde vin crizele și o operație ulterioară pentru excizarea porțiunii bolnave, ne-a mai scris mama fetei.

Ambele intervenții se fac la Spitalul Monza din București, unde există aparatura necesară, însă costul depășește cu mult bugetul familiei. E vorba de 20.000€.

Nu suntem genul de familie care să ceară ajutor. Am încercat de când a apărut coșmarul acesta în viața noastră să plătim singuri tot ce ține de RMN-uri, analize, PET Scan, toate extrem de costisitoare, însă acesta din urmă este mult prea mare să-i putem face față, astfel încât apelăm la bunătatea și empatia domniilor voastre de a ne ajuta să îi dăm copilului nostru o șansă la o viață normală, fără spitale și pastile extrem de puternice, ne roagă tatăl Dariei, Daniel Gruia.

Au trecut 9 ani de când Daria se chinuie din cauza cumplitei afecțiuni cerebrale. Dacă există o șansă ca durerea și tumultul să îi fie oprite, e păcat să nu profităm de ea! Împreună o putem ajuta pe această fetiță să scape din povara epilepsiei și să trăiască liniștită, ca un copil normal.

Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” ajută la achitarea costurilor tratamentelor care îi pot oferi Dariei o copilărie și o viață fericită. Donează și tu pentru viitorul ei!

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Daria Gruia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *