Cazul copilului din Botoșani atacat de câini. „De atâtea ori i-am zis la proprietar să închidă câinii, că sunt copii mici. Nu a vrut, a început să râdă”

foto arhiva

Cazul copilului din Botoșani, atacat de câini, a scandalizat o țară întreagă. Proprietarul câinilor, un bărbat de 45 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și a primit o amendă, de 5.000 de lei. Cei trei câini, doi de rasă comună și un metis de câine-lup au ieșit de pe un teren viran împrejmuit. L-au atacat pe copil pe stradă, sub privirile mamei, potrivit StirileProtv.ro

Mariana Cazanciuc, rudă: „Mama țipa că nu fugi te rog, nu fugi, că te mușcă. Și ea fugea săraca și după dânsul. N-a mai reușit, că l-a luat, l-a târâit pe aici și aici.”

Ana Cazanciuc, rudă: L-a auzit strigând, a strigat-o, mama a fugit după dânsul, dar până a ajuns ea, câinii l-au târâit în șanț. Asta se întâmplase în 10-15 secunde, tot.”

După ce mama copilului a reușit să alunge câinii, ambulanța l-a dus la spital. Cu mușcături multiple pe trup, copilul nu putea respira, din cauza rănilor îngrozitoare. Medicii de la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași, unde a fost transferat de la Botoșani, speră acum că el să se facă bine. Proprietarul câinelui a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru că nu a luat măsuri astfel încât animalele să nu iasă în stradă. Nu a vrut să răspundă la întrebările legate de gestul său inconștient, care a provocat o tragedie. Vecinii spun că bărbatului nu i-ar fi păsat de oamenii pe care câinii îi puteau ataca.

Mariana Cazanciuc, rudă: De atâtea ori i-am zis la proprietar să închidă câinii, că sunt copii mici. Nu a vrut, a început să râdă.”

Vecin: „Omul n-a fost de două zile pe aici, de trei zile, nu a dat mâncare. Săreau pe stradă, are găuri în gard, săreau la oameni, la copii și la mine.”

Bărbatul a fost şi amendat cu 5.000 de lei, pentru că doi dintre câini nu aveau microcip și nu erau sterilizați. În funcție de starea copilului, acuzațiile s-ar putea înmulți, inclusiv sub formă penală.

Vești bune despre copilul din Botoșani, mușcat de câini. Ce spun medicii ieșeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *