Copilul mușcat de câini în Botoșani, salvat de mama lui: „L-au târât”

Copilul de zece ani, din Botoșani, mușcat de trei câini a fost salvat de mama lui, care ieșise după el tocmai pentru că știa că sunt câini liberi pe drum. Băiatul este în comă, la un spital din Iași. Micuțul voia să meargă la un prieten, dar i-au ieșit în cale trei câini.

Mama copilului: „Am ieșit după în urma lui, să duc gunoiul și l-am văzut… Numai câini… Am strigat: ‘Gabi, nu fugi!’. Și el fugea. S-a speriat, săracul. Lătrau câinii… L-au târât”.

Femeia a reușit să alunge animalele, iar cu ajutorul unui șofer care trecea pe acolo a sunat la 112. Medicii l-au găsit pe băiat în stare foarte gravă.

Ramona Guraliuc, medic-șef UPU SMURD Botoșani: „Șocat hemoragic, cu plăgi multiple mușcate câine. Amputația totală a urechii de pe partea dreaptă”.

Când a ajuns la Spitalul Județean din Botoșani, copilul era în comă profundă. După câteva ore, medicii l-au transferat la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași.

Bogdan Buhăianu, viceprimar Botoșani: ”Noi acționăm prin serviciul nostru de ecarisaj zilnic. Cred că de la începutul anului nu a fost zi în care să nu prindem unu, doi câini. Întradevăr, numărul de câini pe raza municipiului Botoșani a crescut față de anul trecut. Câinii care au stăpâni nu pot fi ridicați”.

În acest caz, unul dintre câinii care l-au atacat pe băiat are stăpân. Proprietarul a fost identificat, iar autoritățile au deschis un dosar penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *