Copilul de zece ani din Botoșani, mușcat de câini, dus în stare critică la Iași. Medicii fac eforturi să-i salveze viața

 

foto generic

Copilul de zece ani, din Botoșani, mușcat de câini, a fost dus, duminică, în stare critică la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Medicii l-au internat pe secția de Terapie Intensivă, starea acestuia fiind gravă. Acesta are mușcături la nivelul capului, gâtului, dar și pe abdomen.

„Plăgi importante, cu lipsă de țesut, pacientul este intubat, ventilat mecanic, menține stare critică”, a declarat managerul Spitalului de Copii, Alina Belu.

Pe secția de Terapie Intensivă medicii vor face tot posibilul să-i salveze viața, dar și să-i reconstruiască zonele în care a fost afectat.

„Cel mai important este stabilizarea hemodinamică pentru că este un hemopneumotorax, o leziune care pune viața pacientului în pericol. Important în acest moment  este stabilizarea și salvarea vieții pacientului, după care se va face o evaluare a posibilităților de reconstruție pentru celelalte zone pe care sunt plăgi deschise”, a mai spus Alina Belu.

Poliția a demarat o anchetă

Un copil de zece ani a fost atacat de trei câini pe o stradă din municipiul Botoșani. Incidentul s-a petrecut duminică, pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani. Minorul a fost găsit pe marginea părții carosabile, cu mai multe răni pe corp.

Copilul, în timp ce se deplasa pe strada Săvenilor, ar fi fost atacat de 3 câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„A fost identificat proprietarul unuia dintre câini, în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Botoșani. În cauză a fost constituită echipă operativă care efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin”, susține purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *