O adolescentă din Botoşani poate să se căsătorească, deşi nu are 18 ani. Instanţa a autorizat mariajul

O adolescentă din judeţul Botoşani poate să se căsătorească, deşi nu are 18 ani, după ce instanţa de judecată a autorizat mariajul. Judecătoria Botoşani a autorizat, de curând, căsătoria dintre minora Macovei Elena-Raluca şi iubitul acesteia Constantin-Ştefan Bocoviniuc.

Decizia judecătorilor a fost luată la solicitarea mamei fetei, în calitate de reprezentant legal.

Aceasta este cea de-a doua căsătorie a unei minore autorizată de Judecătoria Botoşani în ultimele două luni. Pe 29 decembrie, magistraţii au autorizat căsătoria tinerei Magda Juravlea cu Daniel Storociuc.

Potrivit Codului civil, căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani. Există însă și excepții. Legea prevede că „pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul”.

Solutia pe scurt:

Admite cererea formulată de petenta Macovei Elena, în calitate de reprezentant legal al minorei Macovei Elena-Raluca. Autorizează încheierea căsătoriei între minora Macovei Elena-Raluca şi numitul Bocovinciuc Constantin-Ştefan. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Botoşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 08.02.2023.

O fată din Botoșani a primit dreptul de a se căsători, deși este minoră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *