Simulare de cutremur în școlile din Botoșani. Câte dintre acestea prezintă risc seismic

Elevii și cadrele didactice din toate unitățile de învățământ ale județului Botoșani au participat, timp de trei zile, respectiv miercuri, joi și vineri, la un exercițiu pentru simulări de cutremur. De asemenea, directorii de școli au primit sarcina de reactualizare a bazei de date SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România), privitoare la încadrarea clădirilor de învățământ într-un grad de risc seismic.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, în județul Botoșani sunt 823 de clădiri în care sunt desfășurate cursuri. Dintre acestea: nu există niciuna cu grad ridicat de periculozitate – Risc Seismic I, în schimb prezintă Risc Seismic II – 36 de unități de învățământ, Risc Seismic III – 102 unități de învățământ, Risc Seismic IV – 145 de unități de învățământ.

540 de clădiri sunt, la acest moment, neîncadrate. În unele școli, exercițiile de simulare la cutremur au fost desfășurate sub supravegherea personalului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani”, anunță inspectorul școlar general, Bogdan Suruciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *