Performanță! O elevă din Botoșani a obținut locul I la Olimpiada județeană de Chimie și va reprezenta județul la etapa națională. „Nu a fost deloc simplu”

Adelina Buțincu studiază în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Grigore Ghica” și este una dintre cele mai merituoase eleve, ea remarcându-se prin rezultate deosebite la diverse olimpiade și concursuri şcolare.

În luna februarie a realizat o nouă performanță: locul I la etapa județeană a Olimpiadei de Chimie și calificare la etapa națională, iar reușita aduce Colegiului Național ”Grigore Ghica” a patra calificare consecutivă la cea mai complexă competiție a pasionaților acestei științe.

”Mă bucur foarte mult că am putut participa și anul acesta la olimpiada de chimie, deoarece îmi place să îmi testez cunoștințele într-un mediu competitiv, care îmi stimulează abilitățile. Chimia este pasiunea mea din clasa a 7-a, atunci când am avut prima interacțiune cu această materie. Deși nu a fost deloc simplu, calificarea la etapa națională nu poate fi decât o bucurie imensă și o răsplată pentru toată munca depusă până acum. Îi mulțumesc doamnei profesoare care m-a încurajat să nu renunț, nici atunci când unele exerciții păreau imposibil de rezolvat. Sunt foarte încântată că voi reprezenta județul Botoșani la etapa națională și în acest an!” a spus Adelina.

Olimpiadele școlare îi formează pe tineri în spiritul unor valori intelectuale, morale și culturale remarcabile, dar solicită ambiție, implicare, gândire analitică, inspirație, capacitate de lucru și multă pasiune.

Sursa: Realitatea Dorohoiana

Un șef din Poliția din Botoșani pleacă din sistem. A fost admis la concursul de intrare în magistratură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *