Un șef din Poliția din Botoșani pleacă din sistem. A fost admis la concursul de intrare în magistratură

Un șef din Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani devine judecător, după ce a fost admis la concursul de intrare în magistratură. El a participat la concursul de admitere în magistratură organizat de Institutul Național al Magistraturii în perioada iulie 2022- martie 2023. Este vorba de șeful Poliției municipiului Dorohoi, comisarul Cosmin Moscalu, care a trecut de toate probele concursului, respectiv proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor juridice, proba scrisă de verificare a cunoștințelor juridice, teoretice și practice, testarea psihologică și interviu.

Cosmin Moscalu, în vârstă 34 de ani, a luat 61 de puncte la proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor juridice, 6,43 la proba scrisă de verificare a cunoștințelor juridice, teoretice și practice și 8,06 la interviu.

Interesant este că Moscalu a trecut de examenul dificil organizat de INM și a fost notat doar cu 4 la examenul pentru șefia IPJ Botoșani, organizat de Poliția Română.

La concursul de admitere în magistratură au putut candida avocații, notarii, asistenții judiciari, consilierii juridici, executorii judecătorești cu studii superioare juridice, personalul de probațiune cu studii superioare juridice, ofițerii de poliție judiciară cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit funcții de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administrației Prezidențiale, Guvernului, Curții Constituționale, Avocatului Poporului, Curții de Conturi sau al Consiliului Legislativ, în Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române și Institutul Român pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învățământul juridic superior acreditat, precum și magistrații-asistenți, cu o vechime în specialitate de cel puțin 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *