Șapte dintre cele mai vechi biserici din Botoșani vor fi reabilitate. Iată lista lăcașurilor de cult care primesc bani

Șapte dintre cele mai vechi biserici din Botoșani vor fi reabilitate prin intermediul Programului Național de Reziliență și Redresare pentru reabilitarea și promovarea unor obiective turistice (biserici de lemn și mănăstiri). Un proiect important depus de autoritățile din Botoșani este cel al Primăriei Bălușeni, care își propune reabilitarea Bisericii de lemn „Sfinții Voeivozi”. Și acest proiect se va derula tot prin intermediul autorităților guvernamentale, iar valoarea alocată este de 500.000 de euro.

De asemenea, au fost incluse în cadrul Rutei bisericilor de lemn”, în vederea promovării șapte biserici de lemn din județ: Biserica „Sfinții Voievozi” Bălușeni; Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” Cândești; Biserica „Sfânta Treime” și „Sfinții Voievozi” Cândești; Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Brăești; Bisericuța Aluniș (Ansamblul „Sfântul Nicolae” Vârfu Câmpului, cunoscută ca Biserica pe roți din Dobrinăuți-Hapăi); Biserica „Schimbarea la față a Domnului” Schit-Orășeni și Ansamblul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Hilișeu-Crișan. Fiecare dintre aceste șapte biserici de lemn va avea alocat în bugetul proiectului de promovare, care se va desfășura la nivel național pentru toate cele 53 de biserici selectate, câte 20.000 de euro.

De asemenea, în lista obiectivelor incluse în „Ruta mănăstirilor” în vederea promovării se regăsește și Mănăstirea Coșula, care va beneficia de un buget de 30.000 de euro. În campania națională de promovare au fost admise 19 mănăstiri, catalogate „monumente istorice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *