Cristian Achiței, după deschiderea Vămii Racovăț: Beneficiile economice pentru județul nostru pot veni din atragerea unui trafic rutier consistent de mărfuri. Pentru asta este însă nevoie de drumuri bune

Senatorul PNL Cristian Achiței a fost prezent la deschiderea Vămii Racovăț, în cursul zilei de vineri. „Mult timp a trebuit pentru asta, plus un război nenorocit”, a spus Achiței. Potrivit acestuia, pentru Botoșani, Vama Racovăț poate fi o oportunitate importantă pentru dezvoltare, dacă știm să o punem în valoare.

Beneficiile economice pentru județul nostru pot veni din atragerea unui trafic rutier consistent de mărfuri. Pentru asta este însă nevoie de drumuri bune, capabile să susțină un asemenea trafic. Drumurile județene pe care le-am modernizat în anii 2008-2016 au nevoie de lucrări de reabilitare sau modernizare (de la Racovăț spre Pomârla și Dorohoi sau de la Racovăț spre Cristinești și Dragalina). Avem un memorandum aprobat de Guvern care prevede reabilitarea acestor drumuri printr-un artificiu ce presupune preluarea acestora de către CNAIR și execuția de lucrări în următorii doi ani (termen ce mi se pare extrem de optimist). Ar trebui ca asta să se întâmple cu adevărat pentru ca botoșănenii să poată beneficia de toate avantajele redeschiderii Vămii Racovăț, care sper să nu se transforme într-una a camioanelor goale”, a spus Achiței.

Deocamdată Vama Racovăț pare doar o alternativă la aglomerația din Siret, susține senatorul.

„Sper ca toți cei care vorbesc despre ce ar trebui făcut mai departe chiar să o facă, astfel încât această vamă să nu mai fie închisă, oricâte interese politice ar mai exista vreodată. Aștept cu interes adoptarea bugetului CNAIR și acțiuni concrete pentru reabilitarea drumurilor județene și naționale”, a mai precizat senatorul.

Vama de la Racovăț a fost redeschisă, vineri, în timpul unui atac cu zeci de rachete lansat de armata rusă asupra Ucrainei. În timpul acțiunii de la Racovăț, rușii au lansat peste 70 de rachete într-un nou atac masiv asupra orașelor ucrainene, în special Kiev, Harkov, Dnipro și Zaporojie.  Autoritățile de la Kiev au transmis că forțele anti-aeriane ucrainene au doborât 61 dintre cele 71 de rachete de tipul Kh-101, Kh-555 şi Kalibr lansate de Rusia. Rachetele au vizat în special infrastructura de electricitate a Ucrainei.

Vama de la Racovăț, redeschisă în timpul unui atac cu zeci de rachete asupra Ucrainei

One thought on “Cristian Achiței, după deschiderea Vămii Racovăț: Beneficiile economice pentru județul nostru pot veni din atragerea unui trafic rutier consistent de mărfuri. Pentru asta este însă nevoie de drumuri bune

  1. Amestecul politicienilor dauneaza mult calitatii lucrarilor de drumuri. Botosani- Copalau este construit rau si nimeni nu a spus nimic, nimeni nu raspunde. Acum lucrarile se vor reface pe bani europeni. Pe Drumul strategic monitorizat de PSD si de PNL au inceput sa apara crapaturi. Vrem fonduri pentru Dorohoi-Racovat ca sa gresim la fel. Mari parti din fondurile guvernamentale si din fondurile europene sunt irosite pe lucrari de calitate slaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *