Vama de la Racovăț, redeschisă în timpul unui atac cu zeci de rachete asupra Ucrainei

Vama de la Racovăț a fost redeschisă, vineri, în timpul unui atac cu zeci de rachete lansat de armata rusă asupra Ucrainei. În timpul acțiunii de la Racovăț, rușii au lansat peste 70 de rachete într-un nou atac masiv asupra orașelor ucrainene, în special Kiev, Harkov, Dnipro și Zaporojie.  Autoritățile de la Kiev au transmis că forțele anti-aeriane ucrainene au doborât 61 dintre cele 71 de rachete de tipul Kh-101, Kh-555 şi Kalibr lansate de Rusia. Rachetele au vizat în special infrastructura de electricitate a Ucrainei.

De altfel, în timpul evenimentelor de la Racovăț, șeful Cancelariei premierului ucraineni, Oleg Nemcinov, a vorbit de zeci de rachete care au căzut în Ucraina și de alerta aeriană care a fost transmisă populației din întreaga țară.

„Cred că acești tineri, care acum țin tricolorul nu știu că la câteva sute de metri de aici, de o oră și jumătate avem alarmă și mai mult de 40 de rachete cu aripi atacă orașele ucraineni. Câteva au căzut deja în zona Kievului, Harkovului și a altor orașe ucrainene”, a spus Oleg Nemcinov.

De altfel, autoritățile din Ucraina au spus că o rachetă lansată din Marea Neagră ar fi survolat teritoriul României.

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ-Diakivti, dintre România şi Ucraina, a devenit operaţional, vineri, la aproape 13 ani de la închiderea sa.

VIDEO Președintele CJ Botoșani solicită urgentarea investițiilor în infrastructură pe relațiile Dorohoi- Botoșani și Dorohoi- Suceava, „pentru a se putea prelua traficul suplimentar fără a afecta grav rețeaua existentă”

One thought on “Vama de la Racovăț, redeschisă în timpul unui atac cu zeci de rachete asupra Ucrainei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *