FOTO & VIDEO A fost redeschis Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț- Diakivti

A fost redeschis Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț-Diakivti. Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț – Diakivti funcţionează în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași va fi în regim de trafic internațional pietonal şi rutier, fără marfă, cu program de funcționare permanent.

La eveniment participă șeful cancelariei premierului României, Mircea Abrudan, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, ministrul Muncii, Marius Budăi, deputatul Costel Șoptică, consulul României la Cernăuți, Irina Stănculescu, șeful administrației militare de stat Cernăuți, dar și subprefectul Tiberiu Manolache.

„Dezvoltarea infrastructurii de transport între țările noastre reprezintă un important instrument al cooperării bilaterale, fără de care sprijinul umanitar, energetic, alimentar, ar fi greu de imaginat. Suntem direct în crearea coridoarelor de solidaritate pe teritoriul României”, a spus Mircea Abrudan.

Punctul de trecere a frontierei Racovăț-Diakivți a fost închis în anul 2010 deoarece nu îndeplinea cerințele necesare unui punct de trecere a frontierei externe.

Posturile necesare efectuării controlului pentru frontiera de stat, respectiv controlul mărfurilor au fost asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat pentru Poliția de frontieră Română, Autoritatea Vamală Română și pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Personalul noului PTF este compus din 51 de poliţişti de frontieră, un ofiţer-şef de punct, 4 ofiţeri și 46 de agenţi.

Cheltuielile de personal, pentru dotări și alte amenajări specifice se suportă de fiecare instituție care desfășoară activități în punctul de trecere a frontierei, cu încadrarea în creditele de angajament și creditele bugetare anual aprobate, potrivit legii, prin bugetul fiecărui ordonator principal de credite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *