Mâine se redeschide Vama Racovăț. Vezi în ce condiții!

Vineri, 10 februarie 2023, începând cu ora 10:00, va avea loc redeschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț-Diakivti.

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț – Diakivti funcţionează în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași şi va fi deschis în regim de trafic internațional pietonal şi rutier, fără marfă, cu program de funcționare permanent.

Punctul de trecere a frontierei Racovăț-Diakivți a fost închis în anul 2010 deoarece nu îndeplinea cerințele necesare unui punct de trecere a frontierei externe.

Posturile necesare efectuării controlului pentru frontiera de stat, respectiv controlul mărfurilor, vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat pentru Poliția de frontieră Română, Autoritatea Vamală Română și pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Personalul noului PTF va fi compus din 51 de poliţişti de frontieră, un ofiţer-şef de punct, 4 ofiţeri și 46 de agenţi.

Cheltuielile de personal, pentru dotări și alte amenajări specifice se suportă de fiecare instituție care desfășoară activități în punctul de trecere a frontierei, cu încadrarea în creditele de angajament și creditele bugetare anual aprobate, potrivit legii, prin bugetul fiecărui ordonator principal de credite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *