Tentative de fraudă în rândul angajaților din învățământ. Avertismentul transmis de șeful ISJ Botoșani

Tentative de fraudă în rândul angajaților din sistemul de învățământ! Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Botoșani, Bogdan Suruciuc, a transmis un avertisment către toate cadrele didactice din județul Botoșani.

Dragi colegi, atenție la tentativele de fraudă! Am primit o informare din partea Ministerului Educației prin care am fost înștiințați despre o serie de situații în care s-au regăsit colegi directori de unități de învățământ sau cadre didactice, cărora li s-au cerut diverse sume de bani, de către persoane care pretindeau că sunt angajați ai ministerului”, susține acesta.

Sumele urmau să ajungă sub formă de ajutoare financiare la victimele cutremurelor din Turcia și Siria.

„Având în vedere că mai multe cadre didactice şi directori ai unităţilor de învăţământ au primit apeluri prin care se solicită sume de bani de la persoane care se recomandă ca fiind angajaţi ai Ministerului Educaţiei, vă informăm că acestea nu aparţin şi nu reprezintă Ministerul Educaţiei. Recomandăm persoanelor contactate în acest mod să se adreseze instituţiilor competente”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Toate iniţiativele de sprijin pentru comunităţile afectate de cutremurele din Siria şi Turcia sunt anunţate prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale instituţiilor publice, este mesajul ministerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *