34 de incendii, în luna ianuarie, în județul Botoșani: Două persoane au decedat

În luna ianuarie, pe raza județului Botoșani s-au produs 34 de incendii, cu 50% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Cele mai grave evenimente s-au înregistrat în localitățile Săveni și Vorona, acolo unde doi bărbați, de 45 respectiv 61 de ani, și-au pierdut viața, după ce casele în care locuiau au luat foc de la jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

Pompierii au constatat că cele mai frecvente cauze stabilite pentru incendiile produse în prima lună din acest an sunt: coș de fum defect/ necurățat de funingine sau neprotejat termic, jar/scântei, mijloace de încălzire defecte/nesupravegheate, instalații electrice defecte, jocul copiilor cu focul și utilizarea focului deschis în spații deschise.

Luna trecută, pe raza județului Botoșani nu s-au înregistrat incendii de vegetație uscată, spre deosebire de anul trecut, când în ianuarie s-au produs 23 de astfel de evenimente.

Mai bine de jumătate dintre incendii au fost stinse în colaborare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Majoritatea evenimentelor cu foc s-au produs în mediul rural, la gospodăriile cetățenești.

O analiză privind situaţia incendiilor produse pe teritoriul judeţului Botoşani arată că cele mai multe evenimente au fost înregistrate în municipiul Botoșani (cinci incendii), Ștefănești și Săveni (câte trei incendii), Șendriceni, Brăești și Răchiți (câte două incendii), precizează ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *