Lacrimi într-o biserică din Botoșani. Preotul a ținut ultima slujbă și apoi a plecat. Mesajul emoționat către părinte

Un preot din județul Botoșani s-a despărțit în lacrimi de credincioșii pe care i-a păstorit timp de șapte ani. Este vorba de părintele Andrei Costin de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Victoria din comuna Stăuceni. Preotul a părăsit localitatea Victoria, după ce a obținut o parohie în județul Neamț, județ din care provine și în care își are familia.

Duminică, acesta a oficiat ultima slujbă, predând biserica noului paroh, Bogdan Azamfirei, cel care a slujit până acum la parohia din satul Socrujeni din comuna Gorbănești.

La finalul ultimei slujbe, preotul a primit din partea primarului comunei Stăuceni, Cozmin Epuraș, „Titlul de excelență”, iar localnicii i-au citit un mesaj care a ajuns la sufletul preotul Andrei Costin. Iată conținutul integral al mesajului emoționant la despărțirea de preotul paroh al sătenilor din Victoria.

„Biserica de mir cu hramul ʺNașterea Maicii Domnuluiʺdin satul Victoria, comuna Stăuceni, are o istorie scurtă, dar interesantă și frumoasă, care în câteva cuvinte ar suna cam așa:

  • Enoriașii și-au dorit-o,
  • Preafericitul Teoctist a ctitorit-o,
  • Înalții ierarhi au sfințit-o,
  • Iar Părintele Andreia șlefuit-o, dându-i strălucirea pe care o merita…

Poate și pentru liniștea PF Teoctist, acolo sus… în lumea celor drepți.

În cei 7 ani petrecuți la Victoria, Părintele Andrei Costin,a fost pentru comunitatea noastră un păstor harnic şi înţelept, având o activitate administrativă, edilitară, culturală, misionară și liturgică demnă de sintagma apostolică…

ʺVREDNIC ESTEʺ sau, altfel spus, …ʺOMUL SFINȚEȘTE LOCULʺ

PĂRINTE, timp de 7 ani…mulți și puțini…

– Ne-ați încreștinat pruncii în numele Prea Sfintei Treimi, trecându-i prin ʺUșa taineiʺ,

– Ne-ați unit destinele prin Sfânta Taină a cununiei, dându-ne Binecuvântarea, ca în Cana Galileii,

– Ne-ați împărtășit bucuria Nașterii Domnului, socotităSărbătoarea Dragostei Divine și învingerea egoismului din sufletele noastre,

– Ne-ați adus în fiecare an Vestea Învierii și Lumina Sfântă, simbol al biruinței vieții asupra morții,

– Ne-ați adunat pașii de pe cărări rătăcite, aducându-ne pe calea cea bună,

– Ne-ați ascultat păcatele, limpezindu-ne conștiința, întorcându-ne fețele spre Lumina altarului,

– Ne-ați călcat pragul casei în ajunurile Bobotezei , curățindu-ne spiritual prin stropirea cu aghiasmă, spălându-ne urmele lăsate de păcatele și fărădelegile noastre…

– Ne-ați oblojit sufletele în momente de cumpănă, ștergându-ne lacrimile și suspinul,

– Ne-ați umplut mintea de înţelepciunea şi frumuseţea credinţei noastre ortodoxe strămoșești, iar prin predicile pe care le spuneaţi la fiecare slujbă, ne-ați întărit în credinţă ca să ne ducem crucea vieţii cu dragoste, smerenie, ascultare şi fără cârtire.

Părinte, pentru toate acestea, ținem să vă aducem cele mai sincere mulțumiri, cu cele mai frumoase şi curate gînduri, urând-vă din toată inima, deplină sănătate trupească, bucurie sufletească şi multă înţelepciune de la bunul Dumnezeu.

Fie ca pacea şi liniştea să domnească în familia dvs, să fiţi şi în continuare un exemplu de preot harnic și evlavios, soţ iubitor, tată milostiv și prieten adevărat, așa cum v-am ştiut până acum, așa cum veți rămâne în memoria colectivă din Parohia Victoria…

Sunteți, fără doar și poate, un demn discipol al PF Teoctist !!!

 

FOTO & VIDEO Slujbă specială la Tocileni! „Astăzi, comemorăm 108 de la nașterea celei mai însemnate personalitate a comunității noastre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *