Tânărul care a agresat sexual o adolescentă în toaleta unui restaurant din județul Botoșani a cerut să fie pus în libertate

Tânărul care a agresat sexual o adolescentă în toaleta unui restaurant din județul Botoșani a contestat arestarea preventivă. Este vorba de Florin Costin Hopu, de 24 de ani, care a primit, pe 29 ianuarie, din partea Judecătoriei Botoșani un mandat de arestare pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. Botoșăneanul a contestat măsura, iar Tribunalul Botoșani a respins, vineri, contestația acestuia.

Vă reamintim că o adolescentă din județul Botoșani a fost agresată sexual în toaleta unui restaurant. Cazul s-a întâmplat, săptămâna trecută, pe 27 ianuarie, în localitatea Trușești. Fata, în vârstă de 14 ani, a intrat în restaurant, unde l-a întâlnit pe agresorul în vârstă de 24 de ani. Cei doi au schimbat câteva cuvinte, după care i-a spus fetei că vrea să vorbească cu ea și a chemat-o la baie.

Acolo, individul a început să o pipăie, iar fata, speriată că ar putea violată, a început să țipe. Ea a fugit din restaurant și în drum spre casă a întâlnit un cunoscut căruia i-a povestit cele întâmplate. Cunoscutul a sunat la 112 sesizând poliția.

Tânărul Florin Costin Hopu a fost reținut de polițiști pe 28 ianuarie, iar pe 29 ianuarie a ajuns în fața magistraților Judecătoriei Botoșani, de la care a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Botoșăneanul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.

Tot la Trușești, pe 31 decembrie a avut loc și o crimă a cărei victimă este, de asemenea, o fată de 14 ani. Atunci, agresorul, un tânăr de 21 de ani, a urmărit-o pe adolescentă, care mergea cu uratul alături de fratele ei, și a înjunghiat-o cu peste 20 de lovituri de cuțit.

Solutia pe scurt:

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Hopu Florin Costinel, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Botoşani, împotriva încheierii nr. 3 din data de 29 ianuarie, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Botoşani în dosarul nr. 1100/193/2023, pe care o menţine. Obligă contestatorul să plătească statului suma de 50 lei, reprezentând cheltuieli judiciare din contestaţie. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 03 februarie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *