VIDEO Anchetă la școală după ce un elev din Botoșani a fost luat la pumni de un coleg, la ieșirea de la cursuri

Este anchetă la nivelul unității de învățământ unde învățau cei doi elevi implicați în bătaia care a avut loc miercuri după-amiază, la ieșirea de la cursuri. Comisia pentru prevenirea și eliminarea violentei, a faptelor de corupție și discriminării in mediul școlar și promovarea interculturalității face verificări în acest caz.

„Asteptam ancheta desfășurată la nivelul scolii. Unitatea de învățământ va fi cea unde se vor stabili măsurile și vor fi comunicate către ISJ”, susține inspectorul școlar general al ISJ Botoșani, Bogdan Suruciuc.

Totodată, și polițiștii fac cercetări pentru lovire sau alte violențe. Reamintim că un elev din județul Botoșani a fost pus la pământ și bătut cu pumnii de un băiat, la ieșirea de la cursuri. Nenorocirea s-a produs miercuri la amiază, după ce elevii au ieșit de la cursuri de la școala din satul Storești, comuna Frumușica.

Victima mergea pe stradă, iar din spate, la un moment dat, un băiat vine spre ea și o lovește puternic. Copilul cade în șanțul de pe marginea drumului. Nu apucă să se ridice, iar loviturile nu se opresc. Agresorul nu ține cont nici măcar că în preajmă sunt și adulți care îi văd gestul șocant.  După ce îl lovește cu o furie de nedescris, adolescentul este tras de un coleg și este determinat să plece.

„Ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. În continuare sunt efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă fapta, iar în funcție de rezultatele acestora vor fi dispuse măsuri conform prevederilor legale”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *