Angajatorii pot de acum să ofere angajaților abonamente la sală, piscină, ori cursuri de dans, fără a plăti impozite

Firmele care vor să-și recompenseze angajații pasionați de mișcare au de astăzi cadrul legal. A intrat în vigoare legea prin care pot achita un abonament sportiv în limita a 400 de euro pe an pentru cei care vor să meargă la sala de sport, piscină, ori cursuri de dans. Măsura vine în contextul în care, potrivit unui raport al Comisiei Europene, românii sunt campioni la sedentarism. 60% nu fac sport niciodată, iar 20% fac exerciții fizice rareori, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit legii, firmele vor putea să le ofere angajaţilor abonamente pentru sport în valoare de maximum 400 de euro pe an. Suma nu este impozitată, cu alte cuvinte companiile nu vor plăti impozit pe venit, contribuția la sănătate și la pensie. Atenție însă, beneficiile unui angajat nu trebuie să depășească 33% din salariul brut.

Marcel Vulpoi, contabil: „Ar trebui să discutaţi cu angajatorul dvs şi să vă faceţi o analiza ce înseamnă 33% din pachetul dvs. Dacă prin pachetul pe care îl aveţi acum ajungeţi în acea limită de 33% aş putea să renunţ la această asigurare de sănătate şi să fac abonament la o sală de fitness.”

Abonamentul pentru mişcare poate fi la o sală de fitness, yoga, bazine de înot sau cursuri de dans. Pentru sălile de sport, de exemplu, un abonament poate costa de la 150 de lei pe lună până la aproape 800 de lei.

Iulius Chiriac, iniţiatorul legii: „În primă fază o parte dintre funcţionarii din minister au zis că avem de pierdut pentru că azi îşi cumpără oamenii din bani lor abonamente. Dacă firma poate să introducă acest cost ca şi cheltuiala deductibilă o parte din banii pe care ar trebui să-i încasăm în prima fază, îi pierdem.”

Până acum firmele puteau să plătească astfel de abonamente, dar acestea erau impozitate cu 2,25%, atât la angajator, cât și la angajat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *