Vacanţa de Paşte nu apare în structura anului şcolar 2023-2024. Ce se întâmplă cu zilele libere ale elevilor

Vacanța de Paște de anul viitor, pentru elevi, nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici cel Ortodox.  Informația se regăsește în structura anului școlar 2023-2024, document aflat în dezbatere publică.

Vacanța a fost pusă la mijlocul unei perioade de peste o lună distanță între cele două sărbători.

Conform calendarului anunțat de Ministerul Educației, aflat deocamdată în variantă de proiect, vacanța de primăvară de anul viitor ar urma să aibă loc în perioada 13-21 aprilie, iar acest lucru ar însemna că vacanța urmează să separe modulele 4 și 5 din anul școlar viitor.

În ceea ce privește sărbătorile pascale, paștele Catolic va fi marcat în data de 31 martie 2024, în timp ce Paștele Ortodox va fi sărbătorit în data de 5 mai.

Acest lucru înseamnă că structura propusă de către Ministerul Educației nu acoperă niciuna dintre cele două sărbători.  Dincolo de aspectul religios al acestei perioade, vacanța de Paște înseamnă mai mult timp petrecut de părinți alături de copiii lor.  Structura anului școlar viitor nu este însă una definitivă, urmând să rămână în dezbatere până în data de 10 februarie, potrivit Antena 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *