Îți dorești o carieră militară? Centrul Militar Județean Botoșani face înscrieri pentru liceele și colegiile militare

Centrul Militar Județean Botoșani face înscrieri pentru liceele și colegiile militare. Elevii de clasa a VIII-a, care își doresc o carieră militară, se pot înscrie până pe data de 24 martie la aceste forme de învățământ. Colegii militare au 816 locuri, astfel: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” – Alba Iulia – 168 locuri; Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” – Breaza -168 locuri; Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc – 168 locuri; Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” – Craiova – 168 locuri; Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” – Constanța – 144 locuri.

Ordinea etapelor pe care le veți parcurge este următoarea:

1. Înscriere: Pe rețeaua INTERNET – www.recrutaremapn.ro

Vă adresăm rugămintea de a vă înscrie online pe platforma https://www.recrutaremapn.ro/ să completați cu atenție toate câmpurile solicitate (cu diacritice) și să încărcați documentele necesare întocmirii dosarului de candidat”, precizează CMJ.

Ulterior, după constituirea contului de candidat, completarea datelor personale și încărcarea documentelor este obligatoriu să accesați butonul de transmitere către Biroul de informare- recrutare.

 A . – Crearea conturilor pentru fiecare candidat în parte de către unul dintre părinți/tutori legali (ai candidaților minori) sau de către candidat (dacă acesta este major) – DOAR ÎN PERIOADELE DE ÎNSCRIERE – până la data de 24 martie 2023;

 Criterii specifice de recrutare:

  • vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere);
  • absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale
  • ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

2. Selecție – în cadrul Centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc – data planificării fiecărui candidat pentru selecție poate fi stabilită oricând în perioadele menționate și i se va comunica telefonic/e-mail, cu aprox. 4-5 zile înainte – în perioada 04 februarie – 11 aprilie 2023;

  • Selecția constă în probe psihologice și fizice ( acestea sunt postate pe pagină)
  • Probele fizice constau în traseul utilitar aplicativ și alergare de rezistență pe distanța de 1000 m . Baremul este afișat pe pagina de facebook.

După efectuarea înscrierii candidații pot fi planificați cel puțin 1 (una) dată , cu respectarea termenului de 4 – 5 zile înainte de data prezentării, doar în perioada stabilită prin graficul de recrutare, selecție și admitere.

La data planificată pentru susținerea probelor de selecție ora va fi comunicată prin email/telefon, iar candidatul va trebui să aibă asupra să în original următoarele:

  • Cartea de identitate sau certificatul de naștere ;
  • Fiecare candidat trebuie să prezinte o adeverință eliberată de către medicul de familie, care să conțină următoarea mențiune: clinic sănătos și nu se află în evidență sau sub observație cu boli cronice, psihice/neuropsihice sau infectocontagioase și sintagma eliberată pentru susținerea probelor sportive, evaluării psihologice și examinării medicale la intrarea în sistemul militar;
  • Ustensile de scris (pix, stilou cu cerneală albastră);
  • Echipament sportiv;
  • Probele de selecție se vor desfășura pe parcursul a 2 (două) zile
  • ZIUA 1 – proba sportivă – traseul utilitar aplicativ;
  • – alergare de rezistență – 1000 m.
  •  ZIUA 2 – proba psihologică.

Candidații declarați ”Admis” în urma susținerii probelor de selecție vor efectua examinarea medicală.

 3. Vizita medicală – Spitalul Militar Clinic de Urgență Iași – în perioada 26 februarie – 13 aprilie 2023;

  • Baremul medical, privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unitățile/instituțiile de învățământ militar, precum și pentru ocuparea funcțiilor de soldat/gradat profesionist, poate fi consultat aici: https://bit.ly/2YLbmMq
  • La data planificată pentru susținerea vizitei medicale ora prezentării este 07.30 iar candidatul va trebui să aibă asupra să în original următoarele: cartea de identitate sau certificatul de naștere; adeverința de la Centru zonal de selecție și orientare – ADMIS; adeverință de la medicul de familie care trebuie să cuprindă : antecedentele personale patologice, antecedentele heredocolaterale , înălțimea și greutatea; electrocardiograma (EKG) interpretat, semnat și ștampilat de medicul de medicină internă sau medicul cardiolog sau medicul de familie (după caz); adeverință de la medicul de psihiatrie pediatrică cât și de la medicul de neuropediatrie .

 4. Finalizarea dosarului de candidat – numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare – la sediul biroului informare-recrutare – până la data de 28 aprilie 2023;

 5. Prezentarea la Colegiul Național Militar Ștefan cel Mare – Câmpulung Moldovenesc – în data de 18 mai 2023;

6. Susținerea testului la Colegiul Național Militar Ștefan cel Mare – Câmpulung Moldovenesc – în data de 19 mai 2023;

Detalii suplimentare cu privire la organizarea și desfășurarea activităților specifice procesului de recrutare, selecție şi admitere, pot fi obținute de la sediul Centrului militar județean Botoșani.

Doi foşti comisari ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Botoşani, judecaţi pentru luare de mită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *