Doi foşti comisari ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Botoşani, judecaţi pentru luare de mită

Doi foşti comisari ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor din Botoşani au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus, vineri, trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Neculai Raţă şi a Lăcrămioarei Constantin, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de  „luare de mită” . În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Neculai Răileanu, din oraşul Darabani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de  „dare de mită”.

„S-a reţinut că, în ziua de 07 aprilie 2022, la sediul unei firme din oraşul Darabani, jud. Botoşani, inculpaţii R.N. şi C.L., funcţionari publici în cadrul A.N.P.C., au primit cu titlu de mită suma de 400 lei, remisă de inculpatul R.N., cu scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiunile de serviciu pe linia respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, respectiv pentru a nu aplica sancţiunile contravenţionale corespunzătoare agentului economic care a fost depistat deţinând mărfuri cu termenul de valabilitate expirat la punctul de lucru„, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurori.

Ce a făcut un bărbat din Botoșani după ce a fost picat la proba practică a examenului auto. „Proba video a fost singurul meu martor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *