Fratele deținutului din Botoșani care țepuia oamenii, apoi intra în direct la TV, a scăpat de 23 de ani de pușcărie

Fratele lui Ovidiu Rusu, deţinutul din Penitenciarul Botoşani care ţepuia oamenii, iar apoi intra în direct la tv, a scăpat de 23 de ani de pușcărie. Potrivit Monitorul de Suceava, bărbatul, care în martie 2018 a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 23 de ani de închisoare, a scăpat acum de orice răspundere penală. Silvestru Rusu, nimeni altul decât fratele escrocului Ovidiu Rusu,  avea de executat 23 de ani de închisoare, dar nu a stat nici o clipă după gratii, și asta pentru că din martie 2018 și până pe 10 ianuarie 2023, când Curtea de Apel Suceava i-a anulat condamnarea, acesta a fost fugar. Prin intermediul avocatului său, Laurian Ostaficiuc, bărbatul originar din Rădăuți a înaintat o contestație în anulare, iar instanța i-a admis-o pe motiv că fapta pentru care s-a dictat condamnarea s-a prescris.

”Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Rusu Silvestru pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM într-un penitenciar, centru de reținere și arestare preventivă, centru educativ și centru de detenție. Anulează formele de executare emise în baza sentinței penale nr. 450 din data de 29.11.2017, pronunțată de Judecătoria Suceava în dosar nr. 5235/314/2016, definitivă prin decizia penală nr. 286 din data de 04.03.2020, pronunțată de Curtea de Apel Suceava în dosar nr. 5235/314/2016, cu excepția celor care vizează confiscarea specială”, se arată în decizia Curții de Apel Suceava.

Practic, Silvestru Rusu a fost condamnat pentru că a introdus în penitenciar un telefon mobil care îl avea ca destinatar pe fratele său, Ovidiu Rusu. Cum avea mai multe condamnări anterioare, în final s-a ajuns ca Silvestru Rusu să primească 23 de ani de închisoare. Pentru că nu a putut fi găsit după pronunțarea soluției, Silvestru Rusu nu a stat închis, iar acum se poate întoarce acasă fără nici un fel de risc.

Fratele acestuia, Ovidiu Rusu, a primit 30 de ani de închisoare pentru mai multe țepe, inclusiv din Penitenciarul Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *