O stradă din municipiul Botoșani intră în reabilitare: Vor fi scoase dalele de tramvai iar toate scuarurile din oraș vor fi dezafectate

Strada Sucevei va fi reabilitată complet anul acesta, urmând să fie scoase dalele de tramvai, dezafectat scuarul și apoi asfaltată. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că în zonă va fi amenajat și un sens giratoriu. Lucrările vor fi realizate cu bani din bugetul local.

Am transmis colegilor, și voi urmări îndeaproape, lucrările de anul acesta vor începe cu reabilitarea străzii Sucevei, acolo unde vom scoate dalele de tramvai , dezafectarea scuarurilor și asfaltare. iar în continuare tronsonul Bulevardul Mihai Eminescu, de la intersecția cu Sucevei până la Benzinăria MOL. De asemenea, un tronson pe care nu a circulat  niciodată tramvaiul, destul de afectat, și amenajarea unui sens gratoriu în această zonă. Lucrările vor fi în primul rând proietate, autorizație de construire și apoi execuția propriu-zisă”, a declarat edilul municipiului Botoșani.

Potrivit acestuia, anul acesta se vor scoate toate scuarurile de pe Calea Națioală, scuaruri care afectează în acest moment circulația autoturismelor și care nu vor mai fi folosite pe viitor în infrastrucura care a fost pregătită pentru tramvaie.

Dalele de pe Calea  Națională vor fi scoase, pe viitor, funcție de banii pe care îi va avea municipalitaea.

Dalele de pe Calea Națională vor fi scoase funcție de capacitatea firmei care a câștigat licitația și de finanțările pe care le vom avea. Îmi propun în viitor să scoatem dalele de pe toată Calea Națională, dar vom lucra etapizat pentru că avem și alte zone din municipiul Botoșani unde îmi doresc să intervenim, zone cu probleme, acolo unde aștept și sprijinul companiei de apă să înlocuiască conductele pentru a nu sparge iar covorul afaștic. Și aici mă refer la strada col Tomoroveanu, strada pictor Nicolae Grigorescu, strada Petru Rareș. acolo unde carosabilul arată foarte rău, dar nu putem interveni pentru că într-un timp scurt, dacă nu sunt înlocuite conductele de apă, vom avea avarii și intervenții în carosabil”, a adăugat Cosmin Andrei.

Primarul a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că lucrările de reabilitare a strazilor din municipiul Botoșani au fost câștigate tot de Conrec. Contractul este pe o perioadă de patru ani și are o valoare de aproximativ 58 milioane lei.

8 thoughts on “O stradă din municipiul Botoșani intră în reabilitare: Vor fi scoase dalele de tramvai iar toate scuarurile din oraș vor fi dezafectate

  1. sunt mai bune drumurile în exterior decât în oras :)) nu ai o strada bună în tot orasul (denivelări, canale ,gropi)

  2. E prima și ultima oară când scriu un comentariu!
    Voi cei care scrieți știri ar trebui să știți la perfecție să scrieți românește.
    Foarte multe din articolele voastre au greșeli gramaticale sau de scriere.
    Ma dezabonez cu drag!

  3. Se fura mult. La grosimea straturilor asternute, dozaj prea mic de bitum si filer, pietris de rau in loc de piatra concasata de cariera de munte.

  4. Conrec, societatea care a câșigat licitația, are capacitatea și experiența să facă lucrări de calitate. Printre altele, a executat și lucrările de reabilitare a drumului județean 208H(drumul Mănăstirilor) și consider că a facut-o cu profesionalism, asa că, sunt optimism în ceea ce privește calitatea lucrărilor ce se vor executa în municipiu. Doamne ajută!

  5. Conrec, societatea care a câșigat licitația, are capacitatea și experiența să facă lucrări de calitate. Printre altele, a executat și lucrările de reabilitare a drumului județean 208H(drumul Mănăstirilor) și consider că a facut-o cu profesionalism, asa că, sunt optimist în ceea ce privește calitatea lucrărilor ce se vor executa în municipiu. Doamne ajută!

  6. …orasul Botosani are toate strazile importante distruse … unde lucreaza cei de la APA si au spart nu se mai reface stratul de asfalt , am fost de curand spre Saveni , strada SAVENILOR e un dezastru , din metru in metru doar petice de asfalt , denivelari , cred ca fostul primar a asfaltat mai mult si mai bine ! poate reusim sa il trezim si sa revina ca tinerelul primar a venit doar pentru interese personale … si de gasca ! TE-AM VOTAT SI ACUM IMI PARE RAU ! ESTI LA FEL DE CORUPT . NU POTI FACE NIMIC PENTRU BUNUL MERS AL ORASULUI !

  7. CONREC e o firma de neprofesionionisti care au fost si arestati si care nu e in stare sa intretina orasul pentru care ia milioane de lei de la primarie… primarul e corupt de acesti ageamii !
    cand vom vedea orasul facut atunci vor justifica banii primiti moca si parandaratul care se sifoneaza spre politic ! rusine sa va fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *