Administratorul unei firme din Botoşani, obligat să plătească, din buzunarul său, datoriile societăţii

Administratorul unei firme din Botoşani a fost obligat de instanţă să plătească, din buzunarul său, datoriile societăţii. În baza unei sentinţe a Tribunalului Botoşani, omul de afaceri are de achitat din banii personali nu mai puţin de 741.000 de lei.

Cel care se află în această situaţie este Victor Matie, fostul administrator al societăţii comerciale Elim SRL cu sediul în oraşul Darabani, care a ajuns în faliment, iar pe lista firmelor şi instituţiilor care au de luat bani de la această firmă se află Direcţia Regională a Finanţelor Publice, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Primăria Darabani, fosta Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii, dar şi societatea comercială Arabesque.

Solutia pe scurt:

Admite în parte cererea. Obligă pârâtul, în calitate de fost administrator al debitoarei soc. Elim SRL, să suporte din averea proprie, pasivul acesteia, până la concurenţa sumei de 741.420,75 lei. Sumele rezultate din executarea silită vor fi repartizate de către executor în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, în temeiul tabelului definitiv de creanţe, pus la dispoziţia sa de practicianul în insolvenţă. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii prin publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 16.01.2023.
Document: Hotarâre  6/2023  16.01.2023

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *