Peste 40 de botoșăneni consiliați de Centrul Antidrog

Peste 40 de botoșăneni au fost consiliați de Centrul Antidrog, anul trecut. Vineri, 20 ianuarie a.c., la sediul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, a avut loc prezentarea Raportului de evaluare a activităţilor desfăşurate în anul 2022.

CRPECA Suceava, din care fac parte Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani, are ca principală responsabilitate coordonarea implementării politicilor antidrog, la nivel local, pentru judeţele Suceava şi Botoșani.

Pe întreg parcursul anului 2022, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava a realizat activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar, familial şi în comunitate, cursuri de formare în domeniul drogurilor, precum şi activităţi specifice de asistenţă integrată a persoanelor consumatoare de droguri.

Astfel, CRPECA Suceava a desfășurat, în anul 2022, 1.347 activități de prevenire a consumului de droguri în școală, familie și comunitate și 56 activități punctuale de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, de care au beneficiat  19.209 persoane.

În cursul anului 2022, la nivelul CRPECA Suceava au fost înregistrați 133 de beneficiari 90 beneficiari la nivelul județului Suceava și 43 beneficiari la nivelul județului Botoșani, cărora li s-au oferit servicii de management de caz, evaluare și consiliere psihologică. Dintre aceștia, 127 de beneficiari au fost referiți de către structuri de aplicare a legii (DIICOT, penitenciare, centre de reținere și arestare preventivă), 1 din partea DGASPC Suceava, iar 5 persoane s-au adresat centrelor CRPECA din proprie inițiativă, se arată într-un comunicat al instituției.

În anul 2022, pe componenta de formare, informare și diseminare de informații, au fost susținute de către specialiștii CRPECA Suceava 13 sesiuni de informare/instruire în domeniul drogurilor, având 203 beneficiari: polițiști, polițiști locali, personal medical , cadre didactice, personal administrativ/pază din campusul universitar al Universității “Ștefan cel Mare” USV Suceava.

Principalele obiective şi priorităţi ale Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava pentru perioada următoare privesc iniţierea de noi proiecte şi campanii, adaptarea răspunsului instituţional la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, promovarea şi dezvoltarea serviciilor de prevenire şi asistenţă, cooptarea societăţii civile în activitățile specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *