Femeia de afaceri din Botoșani, care nu a dat șpagă la „Mavromati”. „Se poate fără șpagă?”

O femeie de afaceri din Botoșani susține că  a fost internată recent la Spitalul Județean „Mavromati” din municipiul Botoșani și nu a dat șpagă niciun leu. Chiar și așa, spune ea, a fost tratată corect și corespunzător, iar niciunul dintre angajații spitalului nu i-a solicitat vreo „atenție”. Mihaela Stoiciuc Vasilică s-a internat în spital fără niciun leu în buzunar, ci doar cu pijamalele și o sticlă cu apă.

„Faptul că între timp am trecut prin operație și am si ajuns acasă in stare perfectă spune multe! Ce pot să spun eu din propria mea experiență este că la Mavromati lucrează niște oameni excepționali, de jos, de la primire urgențe până sus, la blocul operator de la etajul 8. De la infirmiere până la chirurgi. Se poate fără șpagă? Se poate! Se poate in condiții decente? Se poate! Se poate cu respect reciproc? Se poate!”, spune botoșăneanca.

Părerile sunt însă împărțite. În timp ce unii spun că nu au dat niciun leu pentru medici sau asistenți sunt botoșăneni care se plâng că sunt nevoiți să dea mită pentru a fi tratați corespunzător.

Eu am văzut cu ochii mei, pentru o rețetă pentru un bolnav de cancer o asistentă a luat banii!! Spitalul Județean”, spune o femeie, pe pagina de Facebook/ Botosaninews.

„Dacă nu dai stai în sala de așteptare până mori e un lucru pe care l am trăit pe pielea mea și am văzut și bătrâni care stăteau și plângeam cu orele și nu i băga nimeni în seamă doar ăia care dădeau șpagă erau luați din sala de așteptare.”, spune un bărbat.

„Am facut vreo cateva vizite la urgente…prima oara am dat peste o doamna doctor care si- ar putea alege alta meserie….tipa din coltul camerei la fiecare pacient sa- si spuna durerea..,.jenant…mai rau ca la piata..( cred ca am jignit oamenii din piata.)Paturile sunt cumva puse fata- n fata…sunt perdele dar le folosesc cateodata…in rest te poti uita in fundul omului cum a fost in cazul meu.Dar acestia sunt platiti dar nu inteleg ca noi ii platim…ca sunt in slujba bolnavului.In fine…bineinteles ca nu au facut ceva sa afle de unde provenea durerea…asa ca mi- a explicat clar ca urgenta este pt.o injectie ceva…nu sa caute cauza.Am plecat si bineinteles a doua zi am inceput sa sun la cabinete private…Rmn-uri etc.Ajung la doamna Argip la cabinetul privat…intru ,de durere ma leganam cumva subtil..dumneaiei a foat foarte iritata de acest gest si m- a poftit afara din cabinet deoarece energia mea nu corespundea cu a dansei.Mi- a explicat frumos ca atunci cand o sa fiu bine poate o sa ma primeasca..E de ras cu plans!!!lNa deci poti crapa si cu bani in buzunar…ce sa mai zic???”, spune un alt bărbat.

Șpaga continuă să fie o practică în spitalele din România. Leon Dănăilă despre mita de la pacienți: devii jefuitor sau slugă

5 thoughts on “Femeia de afaceri din Botoșani, care nu a dat șpagă la „Mavromati”. „Se poate fără șpagă?”

  1. Mdaaa o stiu si ei pe vopsita cu verde in cap … defecta dar reparata de medicii care chiar isi fac treaba uniii.. fara spagi la 150.000.000 milioane salar ar fi rusinos sa iei ! da , dar e cert se ia spaga …. inca boala banului nemuncit este inspirat acum de la politicienii verosi….

  2. putina reclama pe spatele medicilor nu strica se poate uite asa ma bag in sama cu poporul … defectiune politica verdeta a fost canditit la premeria de botsani

  3. Fara spagi la Mavromati?….retineti, zi de zi tre sa dai in buzunarele asistentelor, infirmierelor, astea-s mai rau ca doctorii, carora tre sa le dai o data si bine….dar per ansamblu, toate cer si primesc, altfel zaci pe pat sau faci pe tine ca infirmierele nu se deranjeaza deloc…niste barfitoare cu pretentii de cadru medical, lacome si needucate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *