Medicul care i-a repus mâinile Alexiei, felicitat de premierul României. „Mă voi implica personal…”

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, la Iaşi, cu doctorul Sidonia Susanu, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arşi din cadrul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, şeful Executivului anunţând că se va implica personal pentru ca Guvernul să asigure finanţarea şi dotarea Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, scrie Ziarul de Iasi.

”Am fost onorat să îi strâng mâna şi să o felicit pe doamna doctor Sidonia Susanu, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arşi din cadrul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Cu omenie, pricepere şi multă muncă a salvat destine şi a oferit o nouă şansă la viaţă normală multor copii şi tineri”, a scris premierul în postare.

”M-au impresionat empatia şi modestia doamnei doctor, dar şi devotamentul şi tenacitatea de a creste echipa medicală şi, mai apoi, de a transforma compartimentul în secţie de chirurgie plastică şi a-i dezvolta astfel activitatea. Este un exemplu al puterii pe care o au profesioniştii cu har, deschizatori de drumuri în domeniul lor”, a mai spus premierul.

Şeful Executivului a mai arătat că acest efort trebuie să primească susţinerea adecvată. ”Mă voi implica personal pentru ca de la nivelul Guvernului să asigurăm finanţarea şi dotarea cu instrumentarul şi echipamentele necesare Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Îi doresc mult succes doamnei doctor în efortul său neobosit de a schimba lucrurile în bine şi de a salva vieţi!”, spune premierul.
Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi i-au salvat ambele mâini Alexiei, care a fost grav rănită în accidentul de la Paşcani, în care un autocar cu 35 de persoane la bord s-a răsturnat. Alexia va fi supusă şi altor operaţii şi va avea nevoie de un program intens de recuperare de kinetoterapie şi fizioterapie.

FOTO Emoționant! Alexia, vizitată de medicul care i-a redat ambele mâini după accidentul de la Pașcani. „Ne-ați umplut casa cu liniște sufletească”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *