Tânărul care a ucis-o pe fetița de 14 ani, din Botoșani, cu peste 30 de lovituri de cuțit, trimis în judecată. Ce spun procurorii

Medicii din Botoșani l-au expertizat psihiatric pe ucigașul fetiței de 14 ani de la Trușești. În urma testelor la care individul de 20 de ani a fost supus, specialiștii au stabilit că aceasta a fost conștient de faptele sale. Ca urmare a faptului că a fost declarat ca având discernământ, botoșăneanul a fost trimis în judecată pentru omor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a tânărului din comuna Durneşti, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de  „omor calificat”.

„S-a reţinut că, pe fondul geloziei, după ce, în prealabil, îşi procurase un cuţit, un aparat cu electroşocuri şi un spray paralizant, în ziua de 31.12.2022, în jurul orei 12.30, pe drumul public din comuna Truşeşti inculpatul i-a aplicat victimei A.A.M., în vârstă de 14 ani, aproximativ 30 de lovituri de cuţit în zona superioară a corpului, cauzându-i leziuni incompatibile cu viaţa”, au precizat procurorii.

Cătălin Rățușcă a ucis-o pe Maria Alexandru pe 31 decembrie, în timp ce adolescenta se afla la urat împreună cu fratele său în vârstă de nouă ani. Ucigașul i-ar fi propus de mai multe ori fetei să accepte să îi fie prieten, însă ea a refuzat.

În ajunul Anului Nou, Cătălin Rățușcă a băut la o cârciumă din Trușești și apoi a urmărit-o pe Maria. S-a apropiat de aceasta și i-a cerut să îl ure. Fata și fratele său l-au urat pe individ, primind o bancnotă de 50 de lei. La scurt timp, însă, ucigașul a scos un cuțit și i-a spus fetei: „Asta-i pentru tine”, după care a înjunghiat-o de peste 20 de ori.

Fata, care provenea dintr-un centru de plasament, a murit în stradă, fără a mai putea fi salvată de cadrele medicale care au fost trimise la fața locului.

VIDEO Tânărul care a ucis-o pe fata de 14 ani, prins în gara Trușești. Vezi momentul capturării!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *